OTKAZAN DOČEK SRPSKE NOVE GODINE U OVIM GRADOVINA: Epidemiološka situacija znatno pogoršana u zemlji!
Ilustracija, Foto: Printscreen Instagram

užas

OTKAZAN DOČEK SRPSKE NOVE GODINE U OVIM GRADOVINA: Epidemiološka situacija znatno pogoršana u zemlji!

U Novom Sadu, u toku su poslednje pripreme za sutrašnje slavlje, kada će srpska Atima brojnim dešavanjima i zvanično biti proglašena ovogodišnjom Evropskom prestonicom kulture

Objavljeno:

Doček Nove godine po gregorijanskom kalendaru je prošao, a sutra veče čekamo najluđu noć i po julijanskom. Epidemijska situacija je znatno gora u odnosu na pre dve nedelje. Kako će to uticati na proslave Srpske nove godine u gradovima u našoj zemlji?

U Novom Sadu, u toku su poslednje pripreme za sutrašnje slavlje, kada će srpska Atima brojnim dešavanjima i zvanično biti proglašena ovogodišnjom Evropskom prestonicom kulture. Organizatori kažu da su svi programi prilagođeni epidemijskim merama, zbog čeka je broj ulaznica za koncerte u zatvorenom prepolovljen.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

U Kruševcu gde je broj inficiranih kovidom-19 u odnosu na prošlu nedelju petostruko veći, organizovanog dočeka na trgu neće biti, a slabo interesovanje je i za dočeke u restoranima.

U skladu sa višegodišnjom tradicijom, na gradskom trgu u Valjevu organizovani doček Srpske nove godine planiran je od 22 časa, uz Željka Samardžića i vatromet u ponoć. Mišljenja Valjevaca da li je to potrebno, podeljena su.

Iako je u Nišu 31.12. bio organizovan doček na centralnom gradskom trgu, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji Grada Niša doneo je danas odluku da se zakazani, tradicionalni doček pravoslavne ove godine u parku Svetog save ipak otkaže.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.