ODRŽANA HITNA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U KURŠUMLIJI: Od ponedeljka zabeleženo 70 NOVOOBOLELIH
Bolnica, Foto: RINA

NEVIĐENI HAOS

ODRŽANA HITNA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U KURŠUMLIJI: Od ponedeljka zabeleženo 70 NOVOOBOLELIH

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i skoka broja novozaraženih, kao i pregleda u kovid ambulanti štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija održao je vanrednu telefonsku sednicu

Objavljeno:

Za samo dva dana, odnosno od početka ove nedelje, na području opštine Kuršumlija registrovano je 70 novozaraženih virusom korona.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja Kuršumlija Uranije Petrović u istom periodu u kovid ambulanti pregledano je čak 313 pacijenata, prenosi Niški portal.

Brojke su drastično počele da rastu nakon praznika, a pritisak na lekare i medicinsko osoblje pogotovo u kovid ambulanti je ogroman.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i skoka broja novozaraženih, kao i pregleda u kovid ambulanti štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija održao je vanrednu telefonsku sednicu.

1 / 5 Foto: Rina

- Mi smo na vanrednoj sednici doneli zaključak kojim se u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, apeluje na sve građane, državne organe, institucije, ustanove, privredne subjekte, preduzeća i druge organizacije na teritoriji opštine Kuršumlija, da se i dalje pridržavaju propisanih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kao i naredbi nadležnih institucija Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih organa - kaže Komandant opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić.

Direktorka Doma zdravlja Kuršumlija dr Uranija Petrović kaže da ustanova ima svu zaštitnu opremu, lekove kao i sve vakcine koje su registrovane u Srbiju.

U Kovid objektima Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' Prokuplje koja je jedina za hospitalno lečenje pacijenata sa područija Topličkog okruga, hospitalizovano je 36 lica sa teritorije Topličkog okruga, kod 33 lica je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Na kiseoničkoj potpori trenutno se nalaze 22 pacijenta.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.