BROJ ZARAŽENIH U VALJEVU RAPIDNO RASTE: Dom zdravlja funkcioniše u KOVID REŽIMU
Valjevo, Foto: Espreso.co.rs

PANDEMIJA

BROJ ZARAŽENIH U VALJEVU RAPIDNO RASTE: Dom zdravlja funkcioniše u KOVID REŽIMU

Zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata i broja pozitivnih, valjevski Dom zdravlja od početka sedmice u potpunosti funkcioniše u Kovid režimu, kako je bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra 2021. godine

Objavljeno:

Za sedam dana broj novozaraženih od korona virusa u Valjevu skočio je pet puta, a u valjevskom Domu zdravlja, koji je ponovo u potpunosti u Kovid režimu, broj pregleda pacijenata sa simptomima zaraze duplo je veći nego pre sedam dana.

Broj zaraženih praktično raste od početka ove godine. Tako je 2. januara potvrđenih pozitivnih na korona virus bilo osam, sledećeg dana taj broj se povećao na 32, 4. januara registrovana su nova 44 slučaja zaraze, da bi nakon samo sedam dana, kako pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje u Valjevu, broj novozaraženih dostigao 219, što je skoro pet puta više u odnosu na prošli utorak.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Ista situacija je i u celom Kolubarskom okrugu. Naime, pre sedam dana u okrugu su registrovana 72 nova slučaja zaraze korona virusom, da bi u poslednja 24 sata bilo registrovano 357 novozaraženih. Pored Valjeva sa 219 osoba, Ub beleži 65 novopozitivnih, Lajkovac 29, Ljig 21, Mionica 15, a u Osečini je 8 osoba pozitivno na korona virus.

Kako pokazuju podaci iz Kovid ambulante Doma zdravlja u Valjevu, poslednji broj pregleda suspektnih na infekciju zaustavio se na 807 odraslih i 69 dece, dok je pre sedam dana pregledano 417 odraslih osoba i 123 dece. Najveći broj pregleda u valjevskom Domu zdravlja do sada je bio 876 – 28. septembra prošle godine, što je rekord od početka epidemije.

Zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata i broja pozitivnih, valjevski Dom zdravlja od početka sedmice u potpunosti funkcioniše u Kovid režimu, kako je bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra 2021. godine.

Inače, od posledica Kovid-19, po poslednjim podacima, preminule su još četiri osobe iz Kolubarskog okruga, sve iz Uba. Na lečenju u Opštoj bolnici u Valjevu nalazi se 77 pacijenata sa simptomima korona virusa, od kojih je njih 10 na potpomognutoj respiraciji.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.