DOKTORKA GVOZDENOVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU IZNELA VAŽNU STVAR! Kaže da sve više zaraženih KORONOM ima OVE SIMPTOME
Elenora Gvozdenović, Foto: Printscreen / TV Prva

VAŽNO

DOKTORKA GVOZDENOVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU IZNELA VAŽNU STVAR! Kaže da sve više zaraženih KORONOM ima OVE SIMPTOME

"Sada kruže razni virusi u ovo doba godine, ovo su meseci poznati po respiratornim infekcijama. Boravimo u zatvorenom, lako se inficiramo", dodala je doktorka

Objavljeno:

Infektolog dr Eleonora Gvozdenović pričala je u Jutarnjem programu o asimptomatskim prenosiocima korone, trenutnim simptomima omikron soja i preporukama koje možda mnoge zbunjuju.

"To je slično kao što je bilo i sa Novakom, on nije imao tegobe. Najveći broj trenutno zaraženih se ili malo osećaju loše, boli ih glava, imaju temperaturu koja nije preterano visoka... Boli ih guša i to sve liči na prehladu i grip, teško se razlikuje. Ako se u tom trenutku ode na PCR test, prilično je velika verovatnoća da se bude pozitivan, virus je lako prenosiv i pretpostavljam da je tačno da će tako i biti taj scenario, da će mnogo nas biti pozitivno", rekla je ona.

Korona, Kovid, Pacijent, Ljudi, Bolnica, Poljska
foto: Profimedia

"Mi imamo iskustvo o kliničkoj slici ovog soja virusa, ali ipak ne smemo da kažemo da je blaga. Mora to neko ko je proučavao da kaže. On kruži izvesno vreme, moramo da kažemo da se ne mora ići istog momenta u ambulantu. Ne mora iste sekunde test. Ne moramo insistirati na tome, jedan moj rođak je kašljao, imao temperaturu, osećao se loše. Dobio je antigenski negativan, pa PCR do sutra čekao, pa je i on bio negativan. Sada kruže razni virusi u ovo doba godine, ovo su meseci poznati po respiratornim infekcijama. Boravimo u zatvorenom, lako se inficiramo", dodala je doktorka.

Korona, Kovid, Pacijent, Ljudi, Bolnica, Poljska
foto: Profimedia

(Espreso / Tv Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.