KONAČNO SE ZNA TAČAN DATUM OTVARANJA DEONICE AUTOPUTA OD PRELJINE DO PAKOVRAĆA: Pojačava se intezitet radova (FOTO)
Autoput od Preljine do Pakovraća, Foto: RINA

Na veliki praznik biće ispisana istorija

KONAČNO SE ZNA TAČAN DATUM OTVARANJA DEONICE AUTOPUTA OD PRELJINE DO PAKOVRAĆA: Pojačava se intezitet radova (FOTO)

"Najvažnije nam je da ispunimo sve uslove, kako bi deonica bila maksimalno bezbedna za saobraćaj. To će svakako biti veliki dan za sve građane Srbije, ali sa tim nema stajanja, već se punim intezitetom nastavlja dalja izgradnja autoputa dalje ka Požegi", kaže Momirović

Objavljeno:

Svi radovi na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Pakovraća su završeni, a trenutno se vrše tehničke provere bezbednosti i kad to bude završeno deonica će biti puštena u saobraćaj, naglasio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture u Vladi RS, Tomislav Momirović.

"Autoput nije novogodišnji poklon, pa da mora biti završen baš tačno 31. decembra. Na ovaj kapitalni projekat čekalo se pola veka i bukvalno je pitanje dana kada ćemo prisustvovati otvaranju deonice od Preljine do Pakovraća. Da li je to za deset ili mesec dana manje je važno, ali će do Sretenja sigurno biti otvoreno", rekao je ministar.

autoput
foto: RINA

Deonica autoputa Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća od velikog značaja je za sve građane Zapadne Srbije, jer će njenim puštanjem u saobraćaj biti rasterećena obilaznica oko Čačka, gde se svakog vikenda prave ogromne gužve u saobraćaju.

"Najvažnije nam je da ispunimo sve uslove, kako bi deonica bila maksimalno bezbedna za saobraćaj. To će svakako biti veliki dan za sve građane Srbije, ali sa tim nema stajanja, već se punim intezitetom nastavlja dalja izgradnja autoputa dalje ka Požegi", kaže Momirović.

autoput
foto: RINA

Direktor projekta Šo Ði Šang, predstavnik kineske komapanije koja izvodi radove, rekao je da će nakon praznika biti angažovan veći broj radnika kako bi radovi bili intezivirani i sve bilo završeno u najkraćem roku.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.