NAJTUŽNIJA VEST KOJU ĆETE DANAS ČUTI! Preminuo je Raša za koga se borila cela Srbija
Sveća, Foto: SOS KANAL / YOUTUBE

CRNE VESTI

NAJTUŽNIJA VEST KOJU ĆETE DANAS ČUTI! Preminuo je Raša za koga se borila cela Srbija

Zbog ove zloćudne bolesti Raša je dva puta operisan, nakon kojih je morao na terapije na svakih 15 dana

Objavljeno:

Radoje Raša Maksimović (37) iz Obrenovca preminuo je od melanona, sa kojim se godinama borio, a za koga je Srbija skupljala novac.

Zbog ove zloćudne bolesti Raša je dva puta operisan, nakon kojih je morao na terapije na svakih 15 dana.

Podsetimo, nakon teške povrede i skidanja gipsa Radoje je primetio promenu na mladežu koji se nalazio na levoj nozi. Marta 2017. godine mladež je uklonjen i tada je ustanovljeno da je u pitanju maligni melanom.

Ubrzo je usledila prva operacija na kojoj su uklonjene dve limfne žlezde koje su metastazirale. Slede svakodnevne kontrole, pregledi i analize koje su ukazivale da se podmukla bolest povukla. Međutim, u januaru 2018. godine, na redovnom pregledu, ultrazvukom je utvrđeno da postoji nekoliko čvorića u predelu prepona. Zatim sledi još jedan operativni zahvat na kom je uklonjeno pet limfnih čvorova u preponi i dva u stomaku koji su metastazirali. I nakon ove operacije je sve bilo u redu i Radoje je odlazio na sve redovne kontrole koje su ukazivale da je sve u najboljem redu.

Raša
foto: Budi human/Printscreen

Sve do novembra 2019. godine kada je na redovnoj kontroli skenerom utvrđeno da se pojavila jedna žlezda u karlici. Odmah je uklonjena operacijskim zahvatom nakon čega je sve bilo „čisto“. Ali nakon prve kontrole posle ove operacije, u januaru 2020. godine, ustanovljeno je da se pojavila još jedna žlezda jos dublje u karlici.

Doktori su ovog puta odlučili da je ne operišu, već da se odmah krene sa biološkom terapijom.

Radoje jedan lek dobija od RFZO, a drugi koji mora da se koristi u kombinaciji sa prvim, morao je sam da obezbedi, ali nažalost bolest je bila jača.

Radoje je bio veliki zaljubljenik u fudbal, otac je i suprug.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.