U KRAGUJEVCU SKRAĆENO 19 LINIJA GRADSKOG I PRIGRADSKOG PREVOZA ZBOG SNEGA NA KOLOVOZU: Obratite pažnju
Sneg, Foto: Profimedia

kolaps u kragujevcu

U KRAGUJEVCU SKRAĆENO 19 LINIJA GRADSKOG I PRIGRADSKOG PREVOZA ZBOG SNEGA NA KOLOVOZU: Obratite pažnju

Skraćeno je 12 gradskih i sedam linija prigradskog prevoza i pored tvrdnji nadležnih iz JKP Šumadija da su "sve ekipe" angažovane na čiščenju snega sa kolovoza.

Objavljeno:

Autobusi na linijama gradskog i prigradskog prevoza u Kragujevcu od jutros saobraćaju na skraćenim linijama zbog snega na kolovozu.

Kako je preneo portal Glas Šumadije, skraćeno je 12 gradskih i sedam linija prigradskog prevoza i pored tvrdnji nadležnih iz JKP Šumadija da su "sve ekipe" angažovane na čiščenju snega sa kolovoza.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Ekipe Zimske službe uspevaju da očiste putne pravce, ali zbog neprestanih snežnih padavina, putevi se konstantno moraju čistiti. Na gradskim ulicama i putevima nema većih problema niti zastoja, sem ugaženog snega, kao ni na seoskim putevima, osim što je prisutnije više snega nego u gradu", kazao je za portal rukovodilac Zimske službe, Marko Radisavljević.

Dodao je da JKP Šumadija raspolaže dovoljnim rezervama soli, rizle i kalcijum-hlorida.

Tokom jutra su dva vozila sletela na putevima ka Šenju i ka Lužicama, te se ova dva pravca smatraju rizičnim.

Komentarišući stanje na saobraćajnicama u Kragujevcu, nekadašnji gradonačelnik i aktuelni odbornik opozicije u Skupštini grada Veroljub Stevanović upitao je "da li je moguće da sneg od 10 centimetara pravi kolaps u gradu".

Dodao je da je u vreme dok je vodio Kragujevac, "svaki zaselak imao čoveka koga je grad plaćao da traktorom raščisti put kojim ne saobraćaju autobusi".

"Kamioni, kojima se čiste ulice, kada počne sneg ne gase se. Samo se menjaju ekipe i dopunjava gorivo", naveo je Stevanović.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.