NAJNOVIJE UPOZORENJE KLINIČKOG CENTRA SRBIJE!
Milika Ašanin, Foto: Zorana Jevtić

SITUACIJA NIJE DOBRA

NAJNOVIJE UPOZORENJE KLINIČKOG CENTRA SRBIJE!

Spremamo i za scenario povećanja broja hospitalizovanih, rekao je on i naglasio da je država učinila sve i obezbedila inovativne, antivirusne lekove, koji najbolji efekat imaju ako se, podseća, primene u prvim danima infekcije

Objavljeno:

Veliki broj lekara, medicinskih sestara, tehničara i drugog osoblja zaraženo je kovidom, što preti da ugrozi proces rada u zdravstvenim ustanovama, izjavio je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin.

On je za TV Pink rekao da je veliki problem zdravstvenog sistema što je veći deo kapaciteta preusmeren na kovid bolnicu u Batajnici, u kojoj je trenutno na lečenju 339 pacijenata, od kojih 50 na intenzivnoj nezi.

Milika Ašanin
foto: Print Screen Youtube

To je, prema Ašaninovim rečima, duplo manji broj hospitalizovanih u odnosu na septembar i oktobar prošle godine, ali naglašava da Infektivna klinika sada beleži enormni porast pregleda - 200 do 250 u toku dana.

Međutim, Ašanin ističe da je relativno mali broj prijema u bolnice s obzirom na veliki broj novoobolelih.

Spremamo i za scenario povećanja broja hospitalizovanih, rekao je on i naglasio da je država učinila sve i obezbedila inovativne, antivirusne lekove, koji najbolji efekat imaju ako se, podseća, primene u prvim danima infekcije.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.