Preminuo jedan od najmlađih srpskih vladika!
Foto: Fonet

upokojio se

Preminuo jedan od najmlađih srpskih vladika!

Jedan od najmlađih vladika Srpske pravoslavne crkve episkop jegarski Jeronim upokojio se nocas. Episkop se upokojio u 47 godini života
Objavljeno: 12:01h

Vladika je preminuo iznenada u bolnici u Novom Sadu. Za episkopa jegarskog i vikara vladike backog Irineja (Bulovica) izabran je na Saboru 23. маја 2014. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Čin hirotonije izvršio je patrijarh srpski Irinej a poglavaru SPC sasluživala su 22 episkopa. Vladika Jeronim bio je i jedan od najobrazovanijih episkopa SPC, govorio je šest jezika.

Episkop Jeronim rodio se u Sarajevu 26. septembra 1969. godine, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Zamonašio se 8 novembra 1990. manastiru Kovilj. Učestvovao je od početka u obnovi ovodine. Potom upisuje postdiplomske studije na Papskom orijentalnom institutu u Rimu gde je 2005. stekao zvanje magistra.

Bavio se specijalističkim studijama u oblasti liturgike, a usavršavao je i francuski u bezansonu u Francuskoj. Godine 2008 završava i nemački na Univerzitetu u Beču. Govorio je grčki, italijanski, francuski, ruski, nemački i engleski.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.