ĐERLEK O SVOJOJ BORBI SA VIRUSOM: Zarazio sam se dok sam pacijetu pokušavao da spasem život, BORILI SU SE ZA MOJ
Mirsad Đerlek, Foto: Printcsreen

NIJE NAIVNO

ĐERLEK O SVOJOJ BORBI SA VIRUSOM: Zarazio sam se dok sam pacijetu pokušavao da spasem život, BORILI SU SE ZA MOJ

Potresim rečima prisetio se svoje teške borbe s koronom, tragičnih gubitaka voljenih osoba, ali i ljutnje koju oseća kada čuje da građani ne žele da se vakcinisu iako su mnogi ostali bez najmilijih

Objavljeno:

- U žurbi sam skinuo masku i, zaboravljajući na sebe, pacijentu dao veštacko disanje usta na usta. Nisam znao da je zaražen korona virusom. Jedino što mi je na pameti bilo jeste da mu spasem život, a kasnije se neko drugi borio za moj!

Ovako u prazničnom intervjuu za Informer priča državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek. Potresim rečima prisetio se svoje teške borbe s koronom, tragičnih gubitaka voljenih osoba, ali i ljutnje koju oseća kada čuje da građani ne žele da se vakcinisu iako su mnogi ostali bez najmilijih.

Đerek se korona virusom inficirao u operacionoj sali, na samom početku epidemije.

- Pluća su mi bila u katastrofalnom stanju, a imao sam ozbiline srčane aritmije. Bio sam uplašen za svoj život i veliko hvala lekarima sa Infektivne klinike u Beogradu koji su mi spasli zivot. Ali posledice su jos uvek tu. lako ranije nikada nisam koristio lift, sada, ni posle godinu i po dana od preležane korone, ne mogu da idem stepenicama i svako jutro pijem lekove za srce - ispričao nam je državni sekretar.

Korona virus iz ugla pacijenta

- Osećate se kao da ste sami na svetu. Kroz glavu vam prolazi ceo život u slikama i ne sećate se nikoga sem najmilijih. Borite se lavovski da preživite. Tada sam prvi put osetio koliko čovek moze biti slab i osetljiv. Dok smo zdravi, ne plasimo se smrti, ali kada dođete na prekretnicu, na tačku između života i smrti, to je vrlo težak trenutak. Mislim da u tom trenutku ne postoje hrabri - objašnjava Đerlek.

Nažalost, od korone vam je umrla majka. Da li vam je to najteži momenat u epidemiji?

- Dok sam ja ležao na klinici u Beogradu, majku su priključili na respirator u Kragujevcu. Po prvi put u životu osetio sam da sam bespomoćan. Koliko god godina da imate, takav gubitak ostavlja veliku prazninu u duši. Kada sam čuo da je loše, iako se i dalje nisam osećao dobro, molio sam doktore da me puste i na sopstvenu odgovornost sam izašao iz bolnice. Osetio sam da će to biti nas poslednji susret i stavio sam svoj život po strani, samo još jednom da je vidim pre nego što je izgubim. Ali nisam uspeo. Da smo tada imali vakcinu, moja majka bi danas bila ziva! I zato pitam građane - zašto dozvoljavate da i dalje gubimo najrođenije kada imamo vakcinu?!

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.