NAJVESELIJE BILO U BEOGRADU I NIŠU: Srbi uz trubače i široke osmehe ispratili staru godinu
Ilustracija, Foto: Printscreen/B92

trube i zdravice

NAJVESELIJE BILO U BEOGRADU I NIŠU: Srbi uz trubače i široke osmehe ispratili staru godinu

Najpoznatija pešačka ulica u prestonici prepuna je i stranih gostiju, a neizostavni su i trubači koji prisutne uveseljavaju na nekoliko mesta

Objavljeno:

Stanovnici Srbije i njihovi gosti dočekali su 2022. veseli i puni nade da je ovo poslednja godina koju ćemo zvati "pandemijskom". Jedni su novo leto dočekli glamurozno, uz vatromet i najveće domaće zvede, drugi ga tradicionalno dočekali zvukom trube i zdravicom, treći u miru svojih domova, dok si pojedini praznično raspoloženje okusili u kasnim šetnjama gradom i uživanjem u prazničnoj dekoraciji.

Beograđani i njihovi gosti su mogli ove godine da prvi put biraju - hoće li narednu godinu dočekati u srcu prestonice, ispred Narodne skupštine, ili u novom hit mestu Beograda, modernoj Sava promenadi. I jedna i druga opcija nudile su sjajne izvođače, kuvano vino za zagrevanje i blještavo nebo u ponoć... Da izbor nije bilo lako napraviti, uverite se i sami u ovoj galeriji, mada mora se priznati - o spektaklu na Savi pričaće se još dugo, dugo...

Svakako, prazničnog raspoloženja nije manjakalo ni u Knez Mihailovoj ulici. Najpoznatija pešačka ulica u prestonici prepuna je i stranih gostiju, a neizostavni su i trubači koji prisutne uveseljavaju na nekoliko mesta.

I pored takve konkurencije nije se postideo ni kutak Beograda uvek rezervisan sa užitak, veselje i merak - nadaleko čuvena Skadarlija.

1 / 5 Foto: PRINTSKRIN/B92

Restorani su, uz sve poštovanje kovid pravila, vrveli od svečara, domaćih i stranih, ne samo u beomskoj četvrti, već u svim delovima grada.

Novi Sad

Doček Nove godine i ove, kao i prošle, nije bio organizovan na glavnom gradskom trgu u Novom Sadu, kao što je to inače bio običaj. Novosađani su tako morali da se zadovolje dočekom u kafićima ili na privatnim žurkama i stanovima.

Veliki broj građana bio je na sremskoj strani grada, gde su mogli da pogledaju predstavu "Tesla izumetnik", gledaju performans italijanskog umetnika Alberta Novela i slušaju di-džeja Dark Angel, Đorđa Miljenovića i druge.

Novosađani su novu godinu krenuli da ispraćaju još oko podne, kada su počele dnevne žurke u kafićima širom grada, a budući da je vreme bilo neuobičajeno toplo za ovo doba godine, u mnogim kafićima proslave su organizovane u baštama.

Niš

Organizovan je doček na Trgu kralja Milana, gde su građane Niša uveseljavali Zorica Brunclik, Alen Ademović i Milica Pavlović. Kada su kafane u pitanju, one manje su odustale od organizovanja dočeka, te se proslava u Nišu svodi na muziku na gradskom trgu i kućna žurke.

Ipak ni tu se od vatrometa nije odustalo, te je nebo nad Nišom zasijalo u ponoć i ovom gradu poželelo daleko bolju godinu od one koju ostavljamo za sobom.

Pirot

Veliki broj Piroćanaca Novu godinu dočekao je na centralnom gradskom trgu, gde je u organizaciji ovdašnjeg Doma kulture nastupio popularni lokalni bend "Vesko i kuriri".

Za sve prisutne zaposleni u Domu kulture obezbedili su velike količine kuvanog vina i čaja, a tačno u ponoć priređen je i velelepni vatromet na oduševljenje Piroćanaca.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.