MINISTARSTVO ODOBRILO ŽALBE REŽISERA! Hitno se oglasila Maja Gojković
Filmski centar, Foto: Printskrin/RTV Pink

saopštila detalje

MINISTARSTVO ODOBRILO ŽALBE REŽISERA! Hitno se oglasila Maja Gojković

Upravni odbor Filmskog centra Srbije je krajem novembra odbacio predlog konkursne komisije da se finansijski podrže novi filmovi Želimira Žilnika, Gorana Markovića i Srdjana Dragojevića

Objavljeno:

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da je ministarstvo dobilo žalbe "tri režisera koji smatraju da su oštećeni odlukom Filmskog centra Srbije (FCS)".

1 / 3 Foto: EPA/ARMANDO BABANI

"Kada se taj predmet prouči i kad se vidi na osnovu čega je doneta odluka, donosi se odluka Ministarstva kulture i informisanja. Treba razdvojiti politiku i ono što izgovaraju pojedini režiseri - vredjaju i napadaju čak i predsednika države - od umetnosti, kulture i slobode izražavanja", rekla je Gojković za Radio televiziju Srbije (RTS) Kako je navela, "to su dve potpuno različite stvari, ali čini mi se kao da neko želi zbog odluke FCS da to sve skrene na polje politike, što nije dobro za ljude koji se bave kulturom".

Upravni odbor Filmskog centra Srbije je krajem novembra odbacio predlog konkursne komisije da se finansijski podrže novi filmovi Želimira Žilnika, Gorana Markovića i Srdjana Dragojevića.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.