STIŽU LEPE VESTI: Pronađen je donor za transplantaciju koštane srži za malu Elenu, fali samo novac!
Elena Krstivojević, Foto: Printscreen/Instagram/elena.krstivojevic

1084 NA 3030

STIŽU LEPE VESTI: Pronađen je donor za transplantaciju koštane srži za malu Elenu, fali samo novac!

DVE NEDELJE i 73.000 EVRA deli nas od tog trenutka!

Objavljeno: 21:38h

Pre dva meseca zajedničkim snagama uspeli smo da sakupimo novac za prvu ratu bolnici u Italiju, gde treba da se uradi transplanacija koštane srži maloj Eleni Krstivojević (2) koja boluje od retke genetske progresivne bolesti, koja pogađa 1: 1.000.000 novorođene dece.

Dobra vest je da je kompatibilan donor za transplantaciju koštane srži za Elenu pronađen danas! U međuvremenu je stigao zvanični dopis od milanske bolnice da Elena 15. januara treba da bude tamo kako bi je lekari pripremili I uradili svu potrebnu dijagnostiku (CT, MR, krvne analize itd.) za transplantaciju, koja se planira za drugu polovinu februara.

DVE NEDELJE i 73.000 EVRA deli nas od tog trenutka!

Elena je rođena 20.02.2019. u Beogradu. Dete je iz uredno praćene visokorizične trudnoće. Na rođenju je dobila ocenu (9) zbog Pes equinovarusa (deformiteta stopala) koji je lečen i korigovan gipsevima i fizikalnim terapijama.

Osim ovog problema, ništa drugo nije ukazivalo na to da Elena ima ikakve smetnje sve do njenog 11. meseca, kada se primećuje prvo kašnjenje u psihomotornom razvoju. Nakon brojnih poseta lekarima, sa 24 meseca ustanovljena joj je retka genetska progresivna bolest, Dg. Alpha-manosidosis, koja pogađa 1 : 1.000.000 novorođene dece.

Bolest karakteriše nesposobnost organizma da pravilno razgrađuje složeni šećer u ćelijama tela. Akumulacija šećera u organizmu utiče na mnoge telesne organe i sisteme, uključujući i centralni nervni sistem. Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja se u slučaju da se ne leči manifestuje gubitkom osnovnih funkcija a prate ih i mnogi drugi zdravstveni problemi, kao što su problemi sa sluhom i vidom, respiratorne infekcije, problemi sa jetrom, srcem, mentalna retardacija, ozbiljne koštane i mišićne abnormalnosti koje dovode do prerane smrti.

Elena još uvek ne hoda samostalno i ne govori, ali i uz sve nedaće s kojima se svakodnevno suočava, vesela je i nasmejana devojčica koja voli da se igra. Roditelji veruju da i njihova Elena može da ima srećno detinjstvo i normalan život a zbog toga je sada potrebno da joj svi pomognemo.

Zato pomozimo Eleni i njenim roditeljima da to vreme provedu bar bez jedne brige, novčane, jer im prava borba tek predstoji - BORBA ZA ŽIVOT.

▪ SMS 1084 na 3030 ▪ Donacije preko računa (link u opisu profila) ▪ Licitacije, humanitarne kutije i ostala pomoć je, takođe, dobrodošla ▪ Deljenje ovog posta takođe

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.