SREMSKA MITROVICA: Otvoren novi turistički info centar - na putevima rimskih careva i prelepe prirode Fruškogorja
Sremska Mitrovica, Foto: Grad Sremska Mitrovica

nešto novo

SREMSKA MITROVICA: Otvoren novi turistički info centar - na putevima rimskih careva i prelepe prirode Fruškogorja

U sklopu ovog objekta nalazi se i obnovljeni javni toalet, kojem sada imaju pristup osobe sa invaliditetom, a postoje i posebni boksovi za majke i bebe

Objavljeno: 17:12h

U Sremskoj Mitrovici je otvoren Turistički info centar, pa će po prvi put turistička ponuda ovog Grada, Srema i Severne Mačve biti objedinjena na jednom mestu. U pitanju je objekat koji se nalazi u samom centru grada, koji je ranije služio kao kafić, a nakon ulaganja ima novu, javnu svrhu.

Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

“Razvoj turizma će nam biti prioritet, kako smo i planirali u programu “Sremska Mitrovica 2020-2025”. Sirmijum, Zasavica, Fruškogorje su tri glavne destinacije koje nudimo turistima i to ćemo prezentovati na savremen način kroz ovakav jedan Turističko informativni centar. Ukratko, u Turističkom info centru Sremske Mitrovice možete upoznati carski grad i njegovu istoriju koračajući sedam hiljada godina dugim koracima, carsku kulturu, prirodu, lokalnu trpezu u kojoj sva čula uživaju”, rekla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

U sklopu ovog objekta nalazi se i obnovljeni javni toalet, kojem sada imaju pristup osobe sa invaliditetom, a postoje i posebni boksovi za majke i bebe. Taj projekat je realizovan kroz participativno budžetiranje, na izbor građana Sremske Mitrovice. Sam Turistički info centar je finansiran sredstvima Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija u iznosu od 8,4 miliona dinara i Grad Sremska Mitrovica sa 1,7 miliona dinara, a biće informatički opremljen sa modernim digitalnim sadržajima za prezentaciju turističke ponude.

Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

Kako ističu iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grad Sremska Mitrovica je pored toga što je kulturni i privredni centar Sremskog okruga, i jedan od najstarijih gradova u Srbiji i Evropi, te poseduje izuzetne kulturne, istorijske, turističke i prirodne potencijale koji treba da se predstave turistima. Sa ovim potencijalima Grad Sremska Mitrovica je prepoznat kao jedinstvena turistička destinacija u Srbiji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.