OLUPALI SE! ŠTA SE DANAS DEŠAVA U IVERMEKTIN GRUPI NA VIBERU? Imaju 1 NOVINU, a tek da vidite broj članova! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia/Printscreen Tviter

tresla se gora, rodio se miš!

OLUPALI SE! ŠTA SE DANAS DEŠAVA U IVERMEKTIN GRUPI NA VIBERU? Imaju 1 NOVINU, a tek da vidite broj članova! (FOTO)

Danas se u grupi i dalje polemiše gde može da se kupi ivermektin, međusobno se razmenjuju priče o simptomima koje članovi grupe imaju ili njihovi bližnji, a provlače se i teme 5G mreže, vakcine, roboti, čipovi, biooružje, a pominju i doktora Predraga Kona

Objavljeno:

Tresla se gora, rodio se miš! Prava izreka za slučaj "Ivermektin" koji je početkom avgusta napravio pravu pometnju kako u krugu stručnjaka, tako i u krugu antivaksera, koji su ovaj lek namenjen životinjama, koristili u borbi sa koronom.

Da se podsetimo, cela priča je počela letos kada se na viberu pojavila grupa "LRNE - Ivermektin preporuke", gde su se među administratorima našli i ljudi iz medicine, a oni učlanjeni mahom su delili-tražili savete i iznosili lična iskustva i alternativne metode lečenja pošasti protiv koje se borimo skoro dve godine, ali i kako je na njih delovao ivermektin.

Ubrzo je grupa od nekoliko stotina ljudi, munjevitom brzinom došla do nekoliko hiljada, pa je u jednom trunutku brojka narasla i preko 16.000 članova.

Međutim, danas, nekoliko meseci kasnije, nakon doktorke koja je bila adminitrator i koja je napustila ovu grupu, za njom su krenuli i drugi članovi da izlaze iz iste i broj "stručnjaka" se smanjio i spao na oko 14.000.

Danas se u grupi i dalje polemiše gde može da se kupi ivermektin, međusobno se razmenjuju priče o simptomima koje članovi grupe imaju ili njihovi bližnji, a provlače se i teme 5G mreže, vakcine, roboti, čipovi, biooružje, a pominju i doktora Predraga Kona.

Novina je da je delovanje u grupi ograničeno, pa je jedan od administratora uveo i radno vreme od 17-22 časa, kada članovi mogu da se požale i potraže pomoć, a nakon toga samo administratori mogu da ispiraju mozak ljudima kojima je zdravlje ugroženo, a koji su pomoć potražili na ovaj način.

Inače, u novembru su podnete i prijave protiv 18 lekara, koji su obolelima od kovida savetovali nedozvoljene lekove, podnete su na osnovu angažmana u kontraverznoj viber grupi LRNE ali i prijava koje su inspekciji stigle protiv pojedinih medicinskih radnika.

Ivermektin
foto: Profimedia/Printscreen Tviter

Prijave nisu podnete isključivo zbog “prepisivanja” neproverenog i nedozvoljenog leka već i jer su prekršene odredbe Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Posebno se prekršaj odnosi na deo Zakona koji propisuje da je “zabranjeno pružanje zdravstvene zaštite od strane zdravstvenog radnika van zdravstvene ustanove, odnosno privatne prakse.

Većina lekara za koje se osnovano sumnja da su davali savete mimo svih usvojenih protokola u lečenju Kovida nisu samo članovi viber grupe LRNE već su aktivni i u okviru organizacije “Lekari za nauku i tehniku”.

Doktor Bojko Bjelaković iz Niša, koji je smenjen sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš, imao je istupe sa lekom “Ivermektin”, i učestvoavo u radu viber grupe.

1 / 4 Foto: Profimedia/ Tviter Printscreen

On i profesorka Medicinskog fakulteta Valentina Arsić Arsenijević koja je u među vremenu napustila grupu su u “timu za nauku” organizacije “Lekari za nauku i etiku”, a administrator tog tima je doktorka Nada Gladović - poznata kao glasni govornik na antivakcinalnim protestima.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Jelena M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.