RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Budite oprezni ako krećete na put!
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

SAOPŠTENJE

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Budite oprezni ako krećete na put!

Vozačima savetuju da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu

Objavljeno:

Danas i sutra pre podne na severu Bačke i Banata kiša koja će se ponegde lediti pri tlu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Apel "Puteva Srbije"

JP „Putevi Srbije“ apeluje da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se očekuju ove padavine.

1 / 11 Foto: Stefan Stojanović

Ekipe putara su na terenu i spremne su da reaguju po potrebi.

Vozačima savetuju da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Sutra oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sneg

U Srbiji će sutra biti oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na krajnjem severu, ujutru i pre podne očekuje se kiša koja će se ponegde lediti pri tlu, dok je po podne moguća pojava snega, uz istovremeni prestanak padavina sa zapada.

Vetar slab i umeren, u južnim predelima jugozapadni, u planinskim predelima povremeno i jak, u ostalim krajevima severozapadni i zapadni, koji će krajem dana biti u skretanju na zapadni i jugozapadni.

Na visinama do 1500 metara očekuje se otapanje snežnog pokrivača. Najniža temperatura od -1 na severozapadu, do 8 C na jugoistoku, najviša dnevna od 0 na severu do 10 C na jugoistoku.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom, kasnije po podne očekuje se prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni i zapadni, koji će krajem dana biti u skretanju na zapadni i jugozapadni. Temperatura bez većeg koleganja, od 1 do 3 C.

Prognoza za 7 dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti pretežno oblačno, u većini dana suvo.

Kiša se očekuje u sredu i četvrtak (29. i 30. decembar) i ponedeljak (3. januar), na visokim planinama sa snegom. Temperatura iznad prosečnih vrednosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.