KILOMETARSKE KOLONE TIPIČNE ZA SEZONU PRAZNIKA: Na Horgošu se čeka četiri sata
Granični prelaz Horgoš, Foto: Uprava carine

Pojačan je saobraćaj

KILOMETARSKE KOLONE TIPIČNE ZA SEZONU PRAZNIKA: Na Horgošu se čeka četiri sata

Kako javlja dopisnik RTS-a, vozačima se ne može preporučiti nijedan alternativni prelaz, jer su se tranzitni putnici rasporedili na svih devet graničnih prelaza sa Mađarskom i pojačan je priliv vozila na svim prelazima na ulazu u Srbiju

Objavljeno:

Pojačan je saobraćaj na svim graničnim prelazima sa Mađarskom na ulasku u Srbiju. Kolona na Horgošu duga je nekoliko kilometara, a na ulazak u našu zemlju se čeka oko četiri sata.

Granični prelaz Horgoš vozilima je praktično spojen sa prelazom Reske koji je u Mađarskoj, a kolona je duga nekoliko kilometara, javlja dopisnik RTS-a.

Na Horgošu na ulazu u zemlju se čeka oko sat vremena, a na izlaz iz Mađarske se čeka oko tri sata što znači da su potrebna četiri sata da bi se prešla srpsko-mađarska granica na prelazu Reske–Horgoš.

Slična situacija je i graničnom prelazu Tompa–Kelebija gde se takođe čeka nekoliko sati.

Prelaz Horgoš je u protekla 24 sata prošlo oko 28.000 putnika, 7.000 putničkih voziila i oko 80 autobusa.

Kako javlja dopisnik RTS-a, vozačima se ne može preporučiti nijedan alternativni prelaz, jer su se tranzitni putnici rasporedili na svih devet graničnih prelaza sa Mađarskom i pojačan je priliv vozila na svim prelazima na ulazu u Srbiju.

Zbog toga mađarska policija je odlučila da i danas od 7 do 19 časova prelaz Reske 2–Horgoš 2 bude otvoren samo u pravcu iz Mađarske ka Srbiji, dakle iz Srbije se ne može preći granica u pravcu Mađarske. To važi samo još danas.

Očekuje se da gužvi bude do kasno večeras, jer uoči božićnih praznika svi žure da stignu na svoje južne destinacije.

U kolonama su uglavnom tranzitni putnici kroz našu zemlju, a najviše je nemačkih, austrijskih, bugarskih i čeških državljana.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.