EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SRBIJI JOŠ UVEK JE NESTABILNA: Osoba zaražena omikron sojem doputovala iz Bocvane!
Ilustracija, Foto: RINA

novi soj

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SRBIJI JOŠ UVEK JE NESTABILNA: Osoba zaražena omikron sojem doputovala iz Bocvane!

Radi se o četvoročlanoj porodici koja je iz turističkih razloga bila u Africi, doputovali su u Beograd, na aerodromu su testirani i njihov pi-si-ar nalaz je bio negativan

Objavljeno: 07:10h

Od početka pandemije ukupan broj registrovanih slučajeva u Srbiji je 1.287.202 od 7.122.142 testiranih uzoraka, a od posledica bolesti umrlo je 12.518 osoba. Procenat smrtnosti je 0,97.

U Srbiji je prema posldnjem preseku registrovano 1.177 novih slučajeva koronavirusa od 14.201 testiranog uzorka, a preminulo je 30 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 2.181 kovid pacijent od kojih su 104 na respiratoru.

Novi soj koronavirusa omikron potvrđen je u Srbiji kod osobe koja je doputovala iz Bocvane, a koja je ušla sa negativnim pi-si-ar testom.

1 / 4 Foto: RINA

Radi se o četvoročlanoj porodici koja je iz turističkih razloga bila u Africi, doputovali su u Beograd, na aerodromu su testirani i njihov pi-si-ar nalaz je bio negativan.

"S obzirom da su došli iz regiona gde je otkriveno prisustvo nove varijante, morali su da budu u karantinu i povremeno su testirani pi-si-ar testom, sledeći uzorak je bio pozitivan", rekla je za RTS profesorka Tanja Jovanović.

Dodala je da je žena imala odgovarajuće simptome, hospitalizovana je u Infektivnoj klinici i njen uzorak je stigao u laboratoriju.

Članovi porodice su dobro i kod svih je otkriven omikron soj virusa, rekla je Jovanovićeva.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa zakazana je za utorak, 28. decembar u 16 časova.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.