NESTOROVIĆ NAJAVIO MOGUĆI ULAZAK U POLITIKU: "Bogami će da pršti, mnogi strahuju da ću se kandidovati"
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen

NOVE ODLUKE

NESTOROVIĆ NAJAVIO MOGUĆI ULAZAK U POLITIKU: "Bogami će da pršti, mnogi strahuju da ću se kandidovati"

Nestorivić navodi da mnogi strahuju da će se on lično kandidovati na izbore jer, kako kaže, svi znaju da bi odneo 25 odsto glasova

Objavljeno:

Dečiji pulmolog i alergolog Branimir Nestorović predstavio je danas Udruženje za žastitu i unapređenje položaja dece "Vitezovi reda zmaja" i poručio da je spreman da se politički angažuje, ako zahtevi za promenu propisa koje je iznelo udruženje, u dogledno vreme ne budu ispunjeni.

Nestorović objašnjava da pokret Vitezovi reda zmaja nije politički ni humanitarni, već ima cilj da institucionalno popravi položaj dece i pozvao donatore i volontere da im se priključe, a potpredsednik novoformiranog ydruženja Saša Borojević objašnjavajući ciljeva udruženja inavodi da je tim od 20 advokata radio na izmenama zakonskih regulativa zbog koje u našoj zemlji, tvrdi, "deca klize u pogrešne ruke".

"Mnogi strahuju da ću se kandidovati"

Nestorivić navodi da mnogi strahuju da će se on lično kandidovati na izbore jer, kako kaže, svi znaju da bi odneo 25 odsto glasova.

"Ljudi se plaše da ću da uđem u politiku zarad nekih glasova i da cu poremetiti ravnotežu, gde su i vlast i opozicija zadovoljni što je tako, kako je. Da kažem pošteno, nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti", poručio je on.

Na pitanje reportera Tanjuga da pojasni koji su to uslovi zbog kojih bi zvanično ušao u politiku i pojasni da li je pod tim podrazumevao da će, kako kaže, da "pršti", Nestorović je potvrdio da bi i pored "velikih pritisaka koje trpi", mogao da se kandiduje na izborima ako zahtevi udruženja budu ignorisani.

A kao glavni zadatak udruyyenja navedeno je da se institucionalno promeni članove zakona kako bi se onemogućilo zastarevanje slučaja silovanja, člana krivičnog zakona koji se tiče obljube, običajnog prava, pomeranje seksualne zrelosti sa 14 na 16 godina, ukidanje pristupa društvenim mrežama za decu, uvođenje u nadležnost Regulatornog tela za elektronske medije praćenje uticajnih profila na društvenim mrežama, uvođenje dečijeg ombudsmana, ukupno 20 tačaka koje su objavljene na zvaničnom sajtu...

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.