ŽIVELI STE U ZABLUDI: Ako niste igrali MONOPOL po ovim pravilima, NISTE GA NI IGRALI KAKO TREBA!
Monopol, Foto: Printscreen/Youtube/ WatchMojo.com

pažnja

ŽIVELI STE U ZABLUDI: Ako niste igrali MONOPOL po ovim pravilima, NISTE GA NI IGRALI KAKO TREBA!

Izvucite najbolje od odlaska u zatvor Iako ste u zatvoru, još uvek možete da primate kiriju za svu svoju zemlju

Objavljeno:

Jedna od društvenih igara koja često izaziva sukobe u društvu i porodici je, bez sumnje, Monopol. Osim što jedno kolo traje dugo, ova igra ima niz pravila koja mnogi, ni posle mnogo igranja, nisu usvojili – a neki od njih do sada nisu ni znali.

Kako prenosi The Sun, kreatori igre su otkrili nekoliko pravila za igranje koja vas neće dovesti do gubitka, naprotiv. Pre nego što izvadite ovu igru prazničnog okupljanja, pročitajte ih. Uvek možete kupiti zemlju. Mislite li da se zemlja može kupiti samo ako na nju zgazite? Ne, kupovina zemljišta je otvorena kada bilo koji igrač stane na nju jer drugi mogu da se pridruže aukciji.

Uvek možete kupiti zemlju. Mislite li da se zemlja može kupiti samo ako na nju zgazite?

Ne, kupovina zemljišta je otvorena kada bilo koji igrač stane na nju jer drugi mogu da se pridruže aukciji. „Ako jedan igrač stoji na terenu i ne želi da ga kupi, bankar otvara aukciju i prodaje ga po najpovoljnijoj ponudi. Svi igrači, uključujući i onog koji je prvi odbio da kupi, mogu da se uključe. Dakle, svako polje može biti vaše, bez obzira da li vi ili neko od drugih igrača stanete na njega.

Polje „besplatan parking” ne donosi nikakve nagrade

Da li povlačite karticu Državne banke svaki put kada uđete na besplatan parking? Nažalost, ovo je potpuno pogrešno i protivno je pravilima: "Igrač koji kroči na ovaj teren ne dobija nikakav novac, zemlju, nikakvu nagradu. Ovo je samo besplatno 'odmorište'", kažu kreatori. Hasbro svake godine dobija stotine pitanja o ovoj oblasti, uprkos pravilima u svakoj kutiji za igru. Besplatni parking je zamišljen kao mesto gde igrač može da stane, bez zakupnine, ali neki igrači odlučuju da igraju po sopstvenim, 'kućnim' pravilima, pa prilagođavaju igru kako im odgovara.

Izvucite najbolje od odlaska u zatvor Iako ste u zatvoru, još uvek možete da primate kiriju za svu svoju zemlju.

"Dok ste u zatvoru možete da kupujete i prodajete zemlju, kuće, hotele i uzimate kiriju od igrača koji stoje na vašem terenu. Jedina kazna dok ste u zatvoru je nemogućnost da pomerite pešaka, ili da nastavite igru. Sve što ste radili do sada - vredi." Koliko je loše zaostajati za golom u odnosu na druge, dobro je što skupljaš novac od drugih, a ništa ne plaćaš jer se ne pomeraš sa terena.

(Espreso/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.