OSETITE MOĆ ALANA ČUMAKA: Posle 20 godina čuveni iscelitelj je ponovo među nama! (VIDEO)
Foto: Printscreen youtube/ctac999

ESPRESO LIVE

OSETITE MOĆ ALANA ČUMAKA: Posle 20 godina čuveni iscelitelj je ponovo među nama! (VIDEO)

Sećate li se Alana Čumaka? Sedog čike čija je fotografija objavljivana početkom 90-ih u novinama za koju mogu se tvrdilo da može da izleči sve bolesti?
Objavljeno: 16:32h

Ako izuzmemo Slobu slobodu, Dafinu i Gazda Jezdu, najpopularniji čovek u Srbiji pre dve i po decenije bio je jedan Rus. Da ste tada zaustavili nekog na ulici i pitali "znate li ko je Alan Čumak?", verovatno bi vas pogledao prezrivo i odbrusio "Čuj, znam?! Eno mi ga kod kuće!"

I ne bi preterali jer je zaista pola bivše Jugoslavije bilo zaluđeno tim "čudesnim isceliteljem". Tog fantoma Gorbačovljeve ere otkrila je i besumočno rabila kod nas Radio TV Revija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Čumak na posteru...Čumak na kalendaru...intervju sa Čumakom...Čumaku u pohode... Nedostajalo je jedino "Obucite Alana", pa da zaluđivanje narodnih masa ovim likom bude kompletno.

Rus je tvrdio da poseduje jedinstvenu univerzalnu energiju i da može da stupi u kontakt sa bilo kojim živim čovekom na zemlji. Nije dokazano, ali je vrlo verovatno da je baš Čumak bio inspiracija svim kasnijim Kleopatrama, Trgovčevićima, vidovitim Zorkama i sličnim lovcima u smutnim vremenima koja su nadolazila.

Danas smo vam ponudili jedinstvenu terapiju! Snimak ovog čudesnog iscelitelja, da vidimo da li stvarno ima isceliteljske moći:

Njegova fotka, na kojoj iz šaka "zrači zrake kroz zrak", štampana je na džepnim kalendarima, a na poleđini je pisalo kojim boleštinama je namenjena. Zbog toga gotovo da nije bilo kuće koja nije imala Čumakovu sličicu. Znate ono "ne znam da li leči, ali šta me košta da probam".

foto: Limundo

U odama koje su pisane o čudotvorcu sa istoka tvrdilo se da su "fotografije programirane tako da u sadejstvu sa programom koji će uz nju, lečiti određene bolesti, kao i da "uspostavljaju narušeni sklad u celom organizmu".

Babe su njegove sličice držale uz čašu vode na komodama tokom noći, pa su onda to ispijale verujući da će im Rus omogućiti drugu mladost. Neke su tom vodom zalivale i cveće. Da izdžiklja, valjda.

foto: gradsubotica.co.rs

Pomama za njim sve više je rasla, pa je "iscelitelj" paralelno "lečio" i putem televizijskih emisija.

Radio TV Revija tvrdila kako su "iskustva posle tv seansi izvanredna" i da se javljaju ljudi koji su osetili bitna poboljšanja opšteg stanja organizma, nezavisno od vrste bolesti od koje pate".

U vrtlogu suludih godina koje su uskoro nastupile nestao je i Čumak. Zamenili su ga još veći prevaranti koji su garantovali još grandioznija čuda. Povremeno su stizali glasovi kako je u Rusiji dokazano da je on bio prevarant, pa čak i da je sam priznao da ništa od onoga što je propovedao nije bila istina. No, vest da je završio u zatvoru jer je varao narod ni do danas nam nije stigla.

Ni većina nas, kojima se Alan Čumak bio konstanta svakodnevice, poput leševa sa ratišta na tv-u ili flaša sa benzinom na ulici, više ga nema ni na periferiji mozga.

Sećanje na njega vratilo bi se samo kada se preturalo po starim fiokama gde Čumak još uvek čuči. Jer "ne znam da li leči, ali šta me košta da čuvam".

(Z. N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.