TIM ZA ŠKOLE ODLUČIO: Šestu nedelju zaredom neposredna nastava u školama
Ilustracija, Foto: Profimedia

nastava uživo

TIM ZA ŠKOLE ODLUČIO: Šestu nedelju zaredom neposredna nastava u školama

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 9 (0.02 odsto) odeljenja, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana

Objavljeno:

I ove nedelje učenici u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji pohađaće nastavu uživo, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ovo je šesta nedelja zaredom u kojoj će učenici imati prvi model nastave.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od 9. do 15. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 1.071 (0,14 odsto).

Resorni ministar Branko Ružić rekao je u petak da je situacija u obrazovnom sistemu iz nedelje u nedelju bolja.

Učenici će na zimski raspust, prema odluci Kriznog štaba krenuti, po planu od 31.decembra, a u klupe se vraćaju 24. januara. Iako je medicinski deo Štaba tražio pomeranje raspusta, tako da se učenici raspuste već 20. decembra, takva odluka nije doneta zbog povoljnije epidemiološke situacije.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 9 (0.02 odsto) odeljenja, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana.

"Ukupno je 77 (0.19 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 10 (0.02 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana", navode iz Ministarstva.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,"Servisa za javno zdravlje", utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.