NEĆE BLUDNOG POPA: Stanovnici Sremske eparhije se protive dolasku Kačavende! (FOTO)
Foto: Nenad Karlić

nije dostojan!

NEĆE BLUDNOG POPA: Stanovnici Sremske eparhije se protive dolasku Kačavende! (FOTO)

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije i dalje bez zvanične adrese. U Šišatovcu smatraju da vladika nije dostojan uglednog manastira
Objavljeno:

Najavi preseljenja kontroverznog vladike Vasilija (Kačavende) iz Bijeljine i Eparhije zvorničko-tuzlanske u Šišatovac na Fruškoj gori usprotivili su se sveštenici i vernici Sremske eparhije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Penzionisanog episkopa oni ne žele u svojoj sredini smatrajući ga nedostojnim boravka u ovom uglednom manastiru. Za njegov odlazak žestoko se zalaže njegov naslednik vladika Hrizostom, ali i uticajni vernici koji su se godinama zalagali za Kačavendino povlačenje.

Sinod SPC zatražio je da se Vasilije izjasni o optužbi "da remeti kanonski poredak i ekonomski podriva Eparhiju", koje je u pismu vrhu Crkve izneo sadašnji vladika zvorničko-tuzlanski. On je zatražio i da se Kačavenda izmesti iz svoje bivše eparhije u neki od manastira SPC dalje od Bosne i Bijeljine. Jedan od predloga bio je i Šišatovac, za šta je između ostalog potreban i blagoslov sremskog vladike Vasilija (Vadića).

DRAGAN TUJ LI JE: Da li je ovo najsmešniji telefonski razgovor u Srbiji? (VIDEO)

- Dobio sam više poziva ljudi iz Srema, ogorčenih mogućnošću da im komšija postane penzionisani episkop Vasilije - kaže sarajevski advokat Dušan Tomić, koji je javnosti otkrio mogućnost Kačavendinog premeštaja. - Prema onome koliko sam upoznat, ta opcija je još uvek realna.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.