HOĆE LI SUTRA BITI PADAVINA? RHMZ je objavio najnoviju vremensku prognozu
Vreme, Foto: Uroš Arsić

RHMZ

HOĆE LI SUTRA BITI PADAVINA? RHMZ je objavio najnoviju vremensku prognozu

U Srbiji će u subotu u većem delu biti pretežno oblačno

Objavljeno:

U Srbiji će sutra u većem delu zemlje biti oblačno, u nižim predelima mešovite padavine kiše i snega, a na planinama sneg i povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U Negotinskoj Krajini će biti uglavnom suvo a u Vojvodini će posle podne doći do delimičnog razvedravanja. Duvaće umeren i jak vetar, severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od minus jedan do četiri stepena Celzijusa, a najviša od tri do osam stepeni. U Beogradu će biti oblačno, u toku dana povremeno slaba kiša, a u toku noći kratkotrajna susnežica ili slab sneg. Duvaće umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti oko dva stepena Celzijusa, a najviša oko pet stepeni.

U Srbiji će u subotu u većem delu biti pretežno oblačno, u brdsko-planinskim predelima centralne i južne Srbije povremeno sneg i povećanje visine snežnog pokrivača za pet do 15 centimetara. U Vojvodini i Negotinskoj Krajini će biti suvo sa sunčanim intervalima.

1 / 7 Foto: Uroš Arsić

Od nedelje 19. decembra do utorka 21. decembra će biti promenljivo oblačno. Slabe padavine se povremeno očekuju u istočnoj Srbiji i planinskim predelima. Od utorka do kraja narednog sedmodnevnog perioda će biti slab do umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura će biti oko i malo iznad nule. U sredu će biti bez padavina, a od narednog četvrtka ponovo kiša i sneg.

Biometeorološka prognoza za petak, 17. decembar 2021: Biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na većinu hroničnih bolesnika. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici, pa im se preporučuje da slušaju savete lekara. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.