VODITE RAČUNA ŠTA POKLANJATE DOMAĆINU ZA SLAVU: Iskoristite nekoliko KREATIVNIH PREDLOGA
Slava, Foto: Nebojša Mandić

SAVETI

VODITE RAČUNA ŠTA POKLANJATE DOMAĆINU ZA SLAVU: Iskoristite nekoliko KREATIVNIH PREDLOGA

Iako se u običaje obično ne dira, pokloni bi mogli biti i malo kreativniji, a evo nekih predloga

Objavljeno:

Na slavu se najčešće ide sa prigodnim i skromnim poklonom, a nikako praznik ruku. Tradicija nalaže da se da se u kuću obavezno nešto unese, kao znak pažnje i poštovanja domaćina.

Iskustva pokazuju da Srbi baš i nisu toliko originalni, pa se tako najčešće nosi ratluk, kocka šećera, kafa i flaša vina. Kad već pričamo o vinu, znate već dobro za stari fazon, da jedna flaša obrne sve kuće u selu i na kraju se vrati onom od koga je potekla.

Iako se u običaje obično ne dira, pokloni bi mogli biti i malo kreativniji, a evo nekih predloga:

1. Vino, ali ne industrijsko. Vino je u principu uvek dobra ideja, ali najbolje bi bilo da je iz domaće radinosti. Ako već ne proizvodite svoje, možete ga nabaviti, spakovati u posebnu flašu i ukrasiti.

2. Korpa puna đakonija. Sve što biste inače doneli možete spakovati u pletenu korpu i prekriti platnenom krpom. Od slatkiša, preko meda, sira i suhomesnatih proizvoda, sve se može bajkoviti upakovati.

3. Buket, ali ne bilo kakav buket. Iako buket cveća uvek razneži domaćicu, sada se na tržištu mogu pronaći jestivi buketi kao adekvatna zamena. Mogu biti od voća, čokolade, čak i od sira. Ako ste dovoljno kreativni, možete i sami napraviti sličan buket.

4. Dekorativni predmeti. Ako poklon nije jestiv, onda je za kuhinju. Birajte dekorativne predmete, napustite standardni kliše i oduševite domaćine.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.