DANAS ZVANIČNO POČELA SEZONA SKIJANJA NA DIVČIBARAMA: Skijanje je od 9h do 16h, a evo i kakve CENE možete očekivati
Skijanje, Foto: RINA

otvorena sezona

DANAS ZVANIČNO POČELA SEZONA SKIJANJA NA DIVČIBARAMA: Skijanje je od 9h do 16h, a evo i kakve CENE možete očekivati

Na novoj divčibarskoj ski stazi ima 50 centimetara utabanog snega

Objavljeno:

Skijaška sezona na Divčibarama počinje danas, a ski staza “Crni vrh” je u potpunosti pripremljena, saopšteno je iz “Divčibare Ski Resorta”.

Na novoj divčibarskoj ski stazi ima 50 centimetara utabanog snega, a najavljeno je da će narednih dana bizi i dodatnog veštačkog osnežavanja, što će uz nove snežne padavine koje meteorolozi najavljuju do kraja nedelje, skijalište “Crni vrh” učiniti potpuno adekvatnim za ljubitelje ovog zimskog sporta.

Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova, a cena dnevne ski karte kreću se, u zavisnosti od uzrasta, od 1.200 do 1.550 dinara. Za deset dana u sezoni za skinanje treba izdvojiti od 9.250 do 11.550 dinara, dok sezonski ski pas košta od 26.400 do 33.000 dinara.

1 / 2 Foto: Google street view

Iz “Divčibare Ski Resorta” kažu da je dostupna i onlajn prodaja, tako da skijašima i snouborderima preporučuju da karte kupe na ovaj način, jer će na taj način biti izbegnute gužve na samom skijalištu.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji broji pet topova i dve žirafe, kao i blizine velikih gradova Divčibarama zbog čega je na skijanje moguće doći i na jedan dan, skijalište je u poslednje tri godine praktično postal zamajac razvoja ostalih infrastrukturnih i turističkih sadržaja na vodećoj turističkoj destinaciji valjevskog kraja. Semi z Valjeva, i ove sezone se najveća poseta skijaša i bordera očekuje iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Čačka i Loznice.

Staza “Crni vrh”, inače, duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1.200 skijaša na sat, svojevremeno prebačenu sa Kopaonika ali u potpunosti obnovljenu. Po međunarodnoj kategorizaciji staza ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Kao i lane, u dnu staze aktivan će biti poligon sa ski školom za decu i odrasle. Na stazi će raditi i objekat za iznajmljivanje opreme, a u “Divčibare Ski Resortu” kažu da je obezbeđeno i dežurstvo zdravstvene službe i ekipe Gorske službe spasavanja Srbije.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.