SANIRANI KVAROVI: Sela na području Lučana, Gornjeg Milanovca i Ivanjice ponovo imaju struju
Ilustracija, Foto: Profimedia

dobro je

SANIRANI KVAROVI: Sela na području Lučana, Gornjeg Milanovca i Ivanjice ponovo imaju struju

Vanredna situacija u Lučanima proglašena je 13. decembra, a dve trećine opštine bilo je dva dana bez struje, jer su zbog obilnih snežnih padavina polomljenje grane drveća i rastinja padale na žice niskonaponske mreže i dalekovode

Objavljeno:

Pojedina sela u opštinama Lučani, Ivanjica i Gornji Milanovac ponovo imaju struju, posle dvodnevnog prekida u snabdevanju zbog kvarova na mreži izazvanim obilnim snežnim padavinama.

Kako je rečeno agenciji Beta u opštinskoj upravi Lučana, normalizovano je snabdevanje strujom sela Turice, Puhovo, Viča i dela Negrišora, a ekipe Elektrodistribucije i dalje rade na otklanjanju ostalih kvarova.

Nadležni navode da u toj opštini i dalje ima neprohodnih lokalnih puteva.

Vanredna situacija u Lučanima proglašena je 13. decembra, a dve trećine opštine bilo je dva dana bez struje, jer su zbog obilnih snežnih padavina polomljenje grane drveća i rastinja padale na žice niskonaponske mreže i dalekovode. U kvaru je bilo 160 trafostanica.

Arilje, Struja
foto: RINA

U varošici Rudnik kod Gornjeg Milanovca uspostavljeno je normalno snabdevanje električnom energijom i vodom, a svi putni pravci na teritoriji te opštine su prohodni.

U Ivanjici je nakon otklonjenih kvarova 11 sela i prigradskih naselja dobilo struju - Prilike, Malovići, Radaljevo, Grabovica, Buk, Medjurečje, Šamanica, Bele vode, Erčege, Bratljevo i Luke.

U opštini Ivanjica je 12. decembra proglašena vanredna situacija zbog obilnih snežnih padavina, mokrog i teškog snega koji je zavejao puteve, izvalio više desetina drveća i izazvao kvarove na elektromreži zbog čega je oko 3.400 domaćinstava ostalo bez struje.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.