PLANINSKA SELA SU PARALIZOVANA! Proglašena VANREDNA SITUACIJA u 3 opštine u Zapadnoj Srbiji (FOTO)
Sneg, Foto: RINA

vanredna situacija zbog snega

PLANINSKA SELA SU PARALIZOVANA! Proglašena VANREDNA SITUACIJA u 3 opštine u Zapadnoj Srbiji (FOTO)

U prekidu je snabdevanje na 160 trafostanica. Elektrodistribucija Guča angažovala je sve svoje ekipe, a u pomoć su došle i ekipe i Kraljeva.

Objavljeno:

Usled ogromnih probelema koje su izazvale obilne snežene padavine na teritoriji opštine Lučani proglašena je vanredna situacija. Visina snežnog pokrivača dostiže i do metar, putevi su zavejani a elektro-mreža u kvaru. Nekoliko hiljada ljudi već drugi dan je bez struje.

1 / 2 Foto: RINA

"Iz Elektrodistribucije Guča kažu da se nadaju da će tokom dana uspeti da stabilizuju snabdevanje bar u Kotraži i Turicama, a dodatna bojazan nadležnih je mogućnost da u narednih nekoliko časova visinska sela ostanu i bez vode", rekao je predsednik oštine Lučani Milivoje Dolović.

Na teritoriji opštine Lučani bez struje su Gornja i Donja Kravarica, Garab, Zeoke, Turice, Dljin, sela Lučani, Lisice, Negrišor, Rtare, Kaona, Kotraža, Vučkovica, Dučalovići i brojna druga dragačevska sela i zaseoci. U prekidu je snabdevanje na 160 trafostanica. Elektrodistribucija Guča angažovala je sve svoje ekipe, a u pomoć su došle i ekipe i Kraljeva.

Sneg, Zapadna Srbija
foto: RINA

Vanredna situacija proglašena i u Novoj Varoši

Opština Nova Varoš proglasila je vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji. Prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića na ovakvu odluku presudno je utico problem čišćenja lokalnih puteva.

„Nismo bili u mogućnosti da očistimo svelokalne puteve u našim seoskim mesnim zajednicama, gde je pala ogromna količina snega. Uvođenjem vanredne situacije moći ćemo da angažujemo sve naše privrednike koji imaju potrebnu mehanizaciju da nam u tom poslu pomognu”, kazao je Vasiljević i iistakao da sredstva za tu namenu obezbeđena.

Prema njegovim rečima danas neće raditi škole u Božetićima i Jasenovu.

„Ono što nam je zadatak kada je gradsko područje u pitanju jeste odvoženje snega sa ulica koji je u potpunosti blokirao mašine za čišćenje ali i onemogućio normalno i bezbedno kretanje pešaka”, kazao je prvi čovek opštine Nova Varoš.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.