DO DIVČIBARA SADA PROHODNO: Jučerašnji kolaps napravili gosti koji su na planinu krenuli s LETNJIM GUMAMA?
Ilustracija, Foto: Nikola Anđić

turisti prinudno produžili boravak

DO DIVČIBARA SADA PROHODNO: Jučerašnji kolaps napravili gosti koji su na planinu krenuli s LETNJIM GUMAMA?

Snabdevanje namirnicama, i pored toga što tokom jučerašnjeg dana nekoliko časova nije bilo struje, nije ugroženo jer divčibarska pekara i ostale prodavnice imaju agregate

Objavljeno:

Jučerašnji kolaps na Divčibarama stvorili su gosti koji su do vodeće turističke destinacije valjevskog kraja, pre snežne mećave, stigli automobilima sa letnjim gumama. Veliki broj njih, zbog toga, morao je da produži boravak na Divčibarama iako su im vikend aranžmani u hotelima ili apartmanima istekli.

Visina snega na Divčibarama je 70 centimetara, ali smetovi na pojedinim mestima su viši od jednog metra

Na visoravni na Maljenu posle prave snežne mećave u prethodna 24 sata sneg je stao, a njegova visina dostigla je 70 centimetara, dok su na pojedinim lokacijama smetovi viši od jednog metra. Prilazni putevi do Divčibara konačno su prohodni, jer su putari nakon što je vejavica “ublažila” dejstvo, uspeli da pročiste pravce preko Kaone i Krčmara, ali je neophodna upotreba zimske opreme.

Saobraćajni kolaps u samom centru turističkog mesta, kako tvrde meštani, međutim, napravili su gosti koji su pre snežnih padavina do Divčibara stigli vozilima bez zimske opreme.

- Sneg i mećava u ovo doba godine nisu ništa novo za Divčibare, kao i da u takvim vremenskim uslovima nestane struje, jer ovo je ipak planina. Kad nema struje, nema mogućnosti za grejanje u apartmanima, da se skuva kafa i čaj, sve je to razumljivo, ali sam zaista bila zatečena činjenicom da više od 70 odsto ljudi koji su se zatekli ovde nisu imali ni lance, ni zimske gume, čak ni lopatu u bunkeru vozila. Zbog toga smo imali situaciju da se pet-šest njih zaglavi u samom centru, naprave kolaps i praktično spreče da se glavna saobraćajnica pročisti – priča za “Blic” Branka Ilić, meštanka i dugogodišnja meštanka Divčibara.

Na vodećoj turističkoj destinaciji valjevskog kraja, po nezvaničnim procenama, trenutno boravi oko 2.000 turista, ali bar polovina njih prinudno je i danas produžila svoj vikend boravak, prelazeći iz hotela u apartmane ili vikendice, jer jednostavno sa automobilima bez zimske opreme ne mogu trenutno da napuste Divčibare.

Snabdevanje namirnicama, i pored toga što tokom jučerašnjeg dana nekoliko časova nije bilo struje, nije ugroženo jer divčibarska pekara i ostale prodavnice imaju agregate.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.