SPREMITE GUMENE ČIZME I KIŠOBRANE ZA SUTRA! Izašla je nova vremenska prognoza za subotu
Ilustracija, Foto: Stefan Stojanović

prognoza

SPREMITE GUMENE ČIZME I KIŠOBRANE ZA SUTRA! Izašla je nova vremenska prognoza za subotu

Vetar slab i umeren, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak, južnih i istočnih smerova, u toku dana u skretanju na severni prvo u Vojvodini, a uveče i u ostalim krajevima

Objavljeno: 13:11h

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno, u nižim predelima sa kišom i susnežicom, a na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, lokalno i preko 15 centimetara za 24 časa, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža temperatura od minus dva do tri, a najviša od tri do sedam stepeni.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak, južnih i istočnih smerova, u toku dana u skretanju na severni prvo u Vojvodini, a uveče i u ostalim krajevima.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno s kišom i temperaturom od dva do oko četiri stepena. Uveče i u toku noći kiša će postepeno preći u sneg. Umeren istočni vetar posle podne biće u skretanju na severni, a uveče u pojačanju.

Kiša
foto: Stefan Stojanović

U nedelju će biti oblačno i hladno, a u većem delu Srbije padati sneg. U nižim predelima očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 25 centimetara, a na planinama i više, samo će se na severozapadu zemlje zadržati suvo. U brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije može pasti i do 50 centimetara novog snega. U ponedeljak postepen prestanak padavina.

Biometeorološka prognoza za subotu, 11. decembar 2021. godine: Očekivana biometeorološka situacija može uticati na izvesne tegobe kod mentalno nestabilnih bolesnika, asmatičara i osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata mogući su glavobolјa i neraspoloženje.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.