DOKTOR JANKOVIĆ PROGOVORIO O MERAMA ZA NOVU GODINU: Pretpostavio i do kada će ovo trajati
Dr Radmilo Janković, Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

peti talas

DOKTOR JANKOVIĆ PROGOVORIO O MERAMA ZA NOVU GODINU: Pretpostavio i do kada će ovo trajati

Na pitanje očekuje li nas peti talas jer ide Nova godina, zimovanja, doktor kaže da će brojevi obolelih biti vidljivi tek na proleće

Objavljeno:

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš rekao je, da nije realno uvođenje novih mera za Novu godinu.

- Korona više nije dominantna tema u društvu, što se i videlo poslednjih nedelja. Brojke su nam manje, a i teško je ubediti ljude na nove mere - kazao je Janković za Kurir.

Na pitanje očekuje li nas peti talas jer ide Nova godina, zimovanja, doktor kaže da će brojevi obolelih biti vidljivi tek na proleće.

Kovid ambulanta, Korona virus, Bajina Bašta
foto: RINA

- Ne očekujem da ćemo usred zime pasti na brojeve koje smo imali u aprilu, maju i junu. To smo već imali prošle godine. Neposredno pred pojavu druge grbe trećeg talasa imali smo oko 1.500 novozaraženih, kao što je sada, pa smo uzleteli na 4.500, dok smo u martu imali 8.000 hospitalizovanih. Imaćemo sličan scenario, ali s mnogo manjim brojem. I zbog vakcinisanih i zbog skoro preležanog virusa, ako nas nekim svojim svojstvima ne iznenadi omikron - rekao je Janković i dodao:

- Pretpostavljam da će ovo potrajati do ranog proleća ukoliko ne bude nekog velikog odstupanja, pa da ćemo ući u mirniji period u kom možemo gledati šta nam je činiti za sledeću jesen. Mislim da će u aprilu, kao i prošle godine, krenuti da pada ka dvocifrenim brojevima.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.