MATIĆ: PARK PALIĆ ima SJAJNU BUDUĆNOST i ulaganje u ovakvu destinaciju je VIŠESTRUKO ISPLATIVO
Foto: Subotica živi

TURIZAM

MATIĆ: PARK PALIĆ ima SJAJNU BUDUĆNOST i ulaganje u ovakvu destinaciju je VIŠESTRUKO ISPLATIVO

Ministarka Tatjana Matić, istakla je da Subotica zajedno sa Parkom Palić, ima veliki potencijal da jednoga dana bude među prva dva mesta, prve kategorije turističkih mesta u Srbiji

Objavljeno:

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, posetila je Suboticu i Palić, gde je obišla Vikend naselje, Avantura park i novoizgrađeni parking. Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, istakao je ovom prilikom i finansijsku pomoć Resornog ministarstva, za projekat Avantura parka na Paliću i izrazio veliku zahvalnost ministarki, na razumevanju problema i zahteva prema Republici Srbiji.

“Danas smo imali izuzetno zadovoljstvo da ugostimo ministarku trgovine, turizma i telekomunikacija, gospođu Tatjanu Matić. Imali smo priliku da sa ministarkom Matić obiđemo nekoliko lokacija na Paliću i da je upoznamo sa nekim od problema sa kojima se susrećemo. Ministarka je izrazila spremnost da pomogne u svakom vidu pomoći koja nam je potrebna, na čemu smo svi veoma zahvalni. Takođe sam zahvalan i Resornom ministarstvu, koje je finansiralo projekat Avantura parka, sa 12.000.000 dinara. Očekujemo kvalitetan nastavak saradnje, a ja u ime Grada Subotice i u ime Palića, mogu da obećam da ćemo sve što je uloženo opravdati i da ćemo napraviti najbolje rezultate”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Subotica
foto: Subotica živi

Ministarka Tatjana Matić, istakla je da Subotica zajedno sa Parkom Palić, ima veliki potencijal da jednoga dana bude među prva dva mesta, prve kategorije turističkih mesta u Srbiji, s obzirom na činjenicu da ima bogatu istoriju, gastronomsku ponudu i još mnogo toga.

Subotica
foto: Subotica živi

“Smatram da turističke destinacije, kao što je Park Palić, zaista imaju sjajnu budućnost i svako ulaganje u ovakve destinacije je višestruko isplativo. Na svima nama je da dogovorom dođemo do jedne strategije, koja će u narednom periodu ovo mesto pretvoriti ne samo u jedno od šest najboljih, odnosno mesta prve kategorije turističkih destinacija u Srbiji, nego sigurno da će dopreti i do prva dva, s obzirom na kapacitete koje poseduje. Naravno, tu je i bogato kulturno-istorijsko nasleđe, kao i ovo jezero, koje je Ženevsko jezero u Srbiji, a pored toga tu je i velika gastronomska ponuda, putevi vina i još mnogo toga. Ovo je destinacija koja raspolaže sa svim kvalitetima da turistički proizvod bude primamljiv” - dodala je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.