GROBLJE AUTOMOBILA U KRALJEVU, GRAĐANI SU ZGROŽENI: Havarisani godinama stoje na parkingu! (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

OTPAD

GROBLJE AUTOMOBILA U KRALJEVU, GRAĐANI SU ZGROŽENI: Havarisani godinama stoje na parkingu! (FOTO)

Ova vozila su vlasništvo grada i do pre nekoliko godina služila su kao službeni automobili inspektorima koji su sa njima išli na teren

Objavljeno:

Dok je pre nekoliko decenija imati "juga" ili neki drugi Zastavin automobil bilo luksuz, sada su ovi automobili rariteti na srpskim putevima ili su već završili kao staro gvožđe na otpadima. Međutim, nekoliko primeraka ovih vozila već godinama stoji na parkingu ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, a pojedini građani ga nazivaju i grobljem automobila.

"Oko njih se skuplja smeće, izgledaju zaista užasno. Po registarskim oznakama reklo bi se da odavno nisu ni registrovana i da ih odavno niko ne koristi. Tu stoje u zauzimaju mesto. Neka vozila su otključana sa otvorenim prozorima, preko leta se plašimo da tu može biti i zmija", rekao je za RINU građanin Kraljeva.

Auto, Jugo
foto: RINA

Ova vozila su vlasništvo grada i do pre nekoliko godina služila su kao službeni automobili inspektorima koji su sa njima išli na teren. U gradskoj upravi, kažu da su više puta pokušavali da prodaju automobile koji su vlasništvo grada, ali kupaca nije bilo, međutim da bi Raški upravni okrug prodao vozila moraju da dobiju saglasnost od Vlade Republike Srbije.

Auto, Jugo
foto: RINA

“Odmah nakon popisa, tražićemo dozvolu da vozila prodamo u staro gvožđe jer nemaju upotrebnu vrednost”, rekli su u Gradskoj upravi grada Kraljeva..

Građani se nadaju da će ova havarisana vozila uskoro završiti na nekom otpadu, kako više ne bi kvarila izgled grada na Ibru.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.