Danas 25 godina od ulaska JNA u Vukovar! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

SEĆANJE NA ratno LUDILO

Danas 25 godina od ulaska JNA u Vukovar! (FOTO) (VIDEO)

Borbe za Vukovar trajale su 86 dana, a u njima je, kako se procenjuje, poginulo između 3.000 i 5.000 ljudi, uglavnom civila. U sukobima je razrušeno 90 odsto grada
Objavljeno: 11:27h

Pre tačno 25 godina jedinice JNA ušle su u Vukovar čime su okončane tromesečne borbe u kojima su poginule hiljade ljudi, a gotovo čitav grad je razrušen.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Vukovaru će biti održana centralna manifestacija povodom obeležavanja "Dana sećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine", u kojoj predstavnici srpskog naroda, kojih u tom gradu, prema poslednjem popisu stanovništva, ima više od jedne trećine, ni na koji način ne učestvuju.

Kako je ranije najavio gradonačelnik Ivan Penava, gradom će tradicionalno proći Kolona sećanja i kretaće se starom trasom - od gradske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava domovinskog rata. Tim povodom u Vukovaru je u četvrtak zasedala Vlada Hrvatske. Sutradan će, prema najavi Penave, biti odata počast žrtvama Borova naselja, a u subotu, 20. novembra, Hrvati će se, kako je rekao, s pijetetom sećati žrtava na Ovčari. Prema pisanju hrvatskih medija, očekuje se da će u Vukovaru sutra biti oko 100.000 ljudi, koji će tu doći iz cele Hrvatske.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.