DEJAN (6) I NJEGOVA BAKA NE MOGU DA DOĐU DO DAHA OD PROBLEMA: Dečak je BOLESTAN, a na svu MUKU su dobili KORONU
Baka i unuk, Foto: Privatna arhiva, Google maps

udružimo se

DEJAN (6) I NJEGOVA BAKA NE MOGU DA DOĐU DO DAHA OD PROBLEMA: Dečak je BOLESTAN, a na svu MUKU su dobili KORONU

U teškoj je situaciji da dođe do lekara, a njoj je najvažnije da bude dobro kako bi mogla da bude uz unuka Dejana..

Objavljeno: 21:14h

Milanka Gašpar iz Sremske Mitrovice već godinama vodi borbu sa sa bolešću svog šestogodišnjeg unuka Dejana Radojičića. On boluje od cerebralne paralize, epilepsije i tahikardije. Dečak ima podlive na mozgu i tri tromba.

Centar za socijalni rad baki daje 42 hiljade dinara što jedva pokriva pelene. On je još uvek na flašici i dodatku ishrane. Sada su dobili da konstantno rade vežbe. U oktobru prošle godine je je skupljen novac preko fondacije Šapić, ali je tamo trenutno zatvoren račun, jer je skupljeno dovoljno novca. Kada budu mogli ići će na banjske rehabilitacije.

"Bili smo na kontroli, odložili su mu jednu godinu škole. Doktor mi je rekao da je bitnija jedna godina života, nego škole. Imao je izliv krvi na mozgu. Majka mu je smeštena u dom za duševno obolela lica kada je on imao pet meseci. Tako da se ja brinem o njemu. Inače mi smo sami, nemam nikoga ", rekla je Milanka.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Kontaktirali smo je kako bi nam otkrila kakvo je sada njihovo zdravstveno stanje.

Baka Milanka nam je ispričala da želi da se obrati za pomoć, jer je korona koju je imala ostavila traga i iskoristila je priliku da ode kod lekara, jer joj je unuk ponovo završio u bolnici 1. septembra.

Baka i unuk
foto: Privatna arhiva

Nažalost nije mogla da ga dovede kući, jer je 12. oktobra dobio koronu, a Milanka pneunomiju pluća i oslabio joj je srčani mišić.

Baka i unuk
foto: Privatna arhiva

"Lekove sam morala da kupim sama, kao i da platim pulmologa i kardiologa. A opet sam 28. oktobra morala da idem na rendgen i kod svih lekara koje sam već navela. Moraću da radim i skener pluća".

U teškoj je situaciji da dođe do lekara, a njoj je najvažnije da bude dobro kako bi mogla da bude uz unuka Dejana. Mali Dejan takođe nije u najboljem zdravstvenom stanju, pojavio mu se crveni pečat na glavi koji leče već četiri meseca. Milanka nam je rekla da kada ga prođe korona moraju ponovo da idu kod dermatologa.

Baka i unuk
foto: Privatna arhiva

"Čeka nas baš težak period, moje i Dejanove kontrole. Njegove kontrole mogu preko fondacije koje nažalost nismo iskoristili ni dinara, nego sam morala sve sama da plaćam, jer to ne mogu da koristim u Sremskoj Mitrovici", dodala je Milanka.

Mora sve sama da plaća, a sve što ima daje za Dejana, jer se plaši šta bi moglo da bude sa njim.

"Za Dejana imam hraniteljstvo 48 hiljada što mi u ovoj situaciji nije dovoljno, jer su lekovi skupi i razne kreme, taksi, kao i rehabilitacije.

Ukoliko neko želi da nas kontaktira i pomogne može to da uradi putem ovog broja, 0612408861.

Nakon što je obavila rendgen, nalaz nije baš dobar i pojavilo se novo žarište i zadebljanje. Milanka ima zakazane već nove preglede, pa će da vidi kakve su prognoze lekara.

Baka i unuk
foto: Privatna arhiva

"Od srca želim svima da se zahvalim koji su bili uz nas, a i molim za pomoć ukoliko je neko u mogućnosti da mi izađe u susret za moje lečenje."

(Espreso / Nikolina Jokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.