Srbi 17. na svetu po poznavanju engleskog, prednjače ŽENE!
Foto: Fonet

dU ju spik ingliš?

Srbi 17. na svetu po poznavanju engleskog, prednjače ŽENE!

Građani Srbije su na 17. mestu među stanovnicima 72 zemlje sveta po poznavanju engleskog jezika, utvrdila je međunarodna kompanija za obrazovanje "EF Edukejšn frst" (Education First, EF)
Objavljeno: 10:52h

Na osnovu danas objavljene analize podataka na osnovu testiranja poznavanja engleskog jezika milion ljudi u 72 zemlje sveta, na prvom mestu je Holandija (ocena 72,16) koja je prethodne dve godine bila druga.

Na drugom mestu je Danska, a slede Švedska koja je lane bila treća, zatim Norveška, Finska, Singapur i Luksemburg. Anketirani građani u svim tim zemljama su za poznavanje engleskog dobili ocenu "veoma visoko".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Slede Austrija, Nemačka, Poljska, Belgija, Malezija, Filipini, Švajcarska, Portugalija, Češka, zatim Srbija (ocena "visoko poznavanje"), a posle nje su Mađarska, Argentina i Rumunija, preneo je britanski list "Indipendent", uz poruku sunarodnicima da listu uzmu u obzir dok "planiraju da negde putuju za praznik".

Od četiri analizirane zemlje Balkana tri su rangirane niže od Srbije (ocena 59,07), te je Rumunija na 20. mestu (ocena 58,14), Bugarska je na 24. (56,79), a BIH na 26. mestu (ocena 56,79).

Italija je na 28. mestu ("umereno poznavanje", ocena 54,63), Francuska tek na 29. mestu, Rusija je na 34. ("slabo poznavanje", ocena 52,32), Kina na 39. (takođe "slabo poznavanje", ocena 50,94), Turska na 51. mestu ("vrlo slabo poznavanje", ocena 47,89).

foto: facebook / Pronađičas.com

Na poslednjih deset mesta po poznavanju engleskog su stanovnici Salvadora, Omana, Kuvajta, Mongolije, Alžira, Saudijske Arabije, Kambodže (Kapmpućije), Laosa, Libije i Iraka koji je poslednji na listi.

Prvo ti je gadno, a onda ti je tužno kad vidiš dete od 13 godina ubijeno od droge: Jeziv svet droge na BG žurkama! (VIDEO)

Kompanija "EF Edukejšn frst" je tim istraživanjem utvrdila i da žene engleski govore bolje nego muškarci u skoro svim analiziranim zemljama i u skoro svim starosnim grupama, i da su u korišćenju engleskog najveštiji mladi, uzrasta 18-25 godina širom sveta.

Međunarodna privatna kompanija za obrazovanje "EF Eđukejšn frst" (Education First, EF) je specijalizovana za nastavu jezika, uključujući studijske programe i dodelu akademskih zvanja, kao i za razmenu u kulturi. Osnovana je 1965, pri švedskom Univerzitetu Lund. Sedište joj je u Lucernu, u Švajcarskoj, a u više od 50 zemalja ima 500 predstavništava i škola sa ukupno 40.000 stručnjaka i službenika.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.