OFICIRI SU GA ZVALI "ĆALE"! Mrkin nekadašnji komandant iz JNA se oprostio potresnim rečima
Mrkonjić, Foto: Printscreen/Youtube

TUŽNO

OFICIRI SU GA ZVALI "ĆALE"! Mrkin nekadašnji komandant iz JNA se oprostio potresnim rečima

Pukovnik u penziji Milan Bjegović, komandant Milutina Mrkonjića iz JNA, 1969. u Pirotu, čituljom se u listu oprostio od svog nekadašnjeg vojnika

Objavljeno:

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić biće sahranjen danas u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, na mestu koje se nalazi pored grobnice osnivačice pozorišta "Puž" Slobodanke Cace Aleksić, žene Branka Kockice, kao i pevača Šabana Šaulića.

Pukovnik u penziji Milan Bjegović, komandant Milutina Mrkonjića iz JNA, 1969. u Pirotu, čituljom se u listu oprostio od svog nekadašnjeg vojnika.

Oficiri su ga zvali "Ćale"

- Od prve vesti da nas je napustio Milutin Mrkonjić, moj vojnik JNA iz '69, imao sam potrebu i želju da se oglasim. Da dodam jednu, mislim, blistavu pločicu u mozaiku biografije o našem Mrki. To je delić iz njegovih vojničkih dana. Uspomena koja nas je povezala od 1969. kada je stigao na odsluženje vojnog roka u Pirot, u jedinicu koja je baštinila uspomene na slavnu Četvrtu proletersku crnogorsku, Pekinu, brigadu. Tada sam bio komandir čete, Milutin od mene stariji, po godinama, a pri kraju po zakonu propisanom za odsluženje roka u JNA. Obojica inženjeri. Ja primam tog, stasitog, utegnutog, pomalo drčnog momka. Posle dvanaest meseci odsluženih, pozdravili smo se.

- Izljubili. Potekla je i suza. Mislio sam: ovo je rastanak, običan. Ali, sve je bilo, samo obično bilo nije.

Ovako o nekadašnjem vojniku JNA, Milutinu Mrkonjiću, za "Novosti" govori Milan Bjegović, pukovnik u penziji. On se u ovom listu, u čitulji, oprostio od svog vojnika s kojim nije prekidao vezu do poslednjeg dana.

- Kad je došao u kasarnu svi smo u njemu prepoznali čudesnu energiju. Bio je zamajac, prava mašina. Cenili su to i vojnici, posebno mlade starešine - vraća sećanje pukovnik Bjegović.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.