ESPRESO NA HUMANITARNOM MASKENBALU U BORBI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Poznata glumica otkrila kroz šta ŽENE prolaze
Maskenbal, Foto: Espreso

16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama

ESPRESO NA HUMANITARNOM MASKENBALU U BORBI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Poznata glumica otkrila kroz šta ŽENE prolaze

Ideja za naziv ovog događaja proistekla je iz poruke da svi skinu svoje maske i da smo svi jednaki. Takođe, iz Centra akcenat stavljaju i na decu koja su sa majkama pretrpela nasilje...

Objavljeno: 10:45h

U okviru obeležavanja kampanje ''16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama'' u Ustanovi kulture "Stari grad" održan je Humanitarni maskenbal pod nazivom ''Masku stavi - čovek ostani'', u organizaciji Centra za žrtve nasilja "Dar".

Drugu godinu za redom maskenbal je organizovan kako bi se skrenula pažnja javnosti na problem nasilja u porodici i nad ženama.

Podršku su dale i javne ličnosti koje su prošetale zajedno sa decom.

- Humanitarni maskenbal priređen je kako bismo poslali jednu veliku i značajnu poruku. Pridružili smo se kampanji, a nama je "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama" 365 dana u godini, rekal je Marija Milanović predsednik i jedan od osnivača Centra za žrtve nasilja "Dar".

Maskenbal
foto: Espreso

Ideja za naziv ovog događaja proistekla je iz poruke da svi skinu svoje maske i da smo svi jednaki. Takođe, iz Centra akcenat stavljaju i na decu koje su sa majkama pretrpeli nasilje.

- Naša želja je i da damo podršku svim ženama koje su žrtve nasilja, ali i svoj deci koja su žrtve. Često kada pričamo o žrtvama nasilja kažemo žene, dok decu stavljamo u drugi red. Deca su u suštini u prvom redu, jer deca najviše stradaju. Kada se dogodi nasilje, nasilnik biva odstranjen, a majka bude u lošem psihičkom stanju. Deca sve to trpe i nose posledice, objašnjava Marija Milanović.

- Šaljemo poruku ženama da nisu same, da prijave nasilnika i da su bitne za ovo društvo. Te žene i deca zaslužuju bolje sutra, poručuje Marija Milanović predsednik i jedan od osnivača Centra za žrtve nasilja "Dar".

Maskenbal
foto: Espreso

Osim dece, na sceni su se pojavile i multimedijalne glumice Atina Gajdoš i Magdalena Petrović koje su izvele svoj performans.

Maskenbal
foto: Espreso

Recitujući poeziju i književnica Božica Velousis dala je svoj doprinos maskenbalu na kome su mališani najviše uživali.

Potresnu ispovest žene koja je preživala užasno zlostavljanje od strane svoga supruga pročitala je glumica Jana Mihailović.

Maskenbal
foto: Espreso

Svi polaznici škole glume dali su svojevrstan doprinos ovom humanitarnom događaju, a novu predstavu pripremaju već za Novu Godinu.

1 / 8 Foto: Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.