DR JAKOVLJEVIĆ NAJAVIO KRAJ KRAJ TREĆEG TALASA KORONE: Spomenuo i KOVID PROPUSNICE
Dr Vladimir Jakovljević, Foto: Printscreen/Youtube

pandemija

DR JAKOVLJEVIĆ NAJAVIO KRAJ KRAJ TREĆEG TALASA KORONE: Spomenuo i KOVID PROPUSNICE

Jakovljević se osvrnuo na mogućnost da kovid propusnice ubuduće važe od 18 sati i naglasio da nije za restriktivne mere

Objavljeno:

Dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Vladimir Jakovljević smatra da će pandemija biti stavljen pod kontrolu do proleća i naglašava da se virus korona ponaša mimo svih očekivanja.

Jakoviljević očekuje da Krizni štab donese odluku da zimski raspust počne ranije nego što je planirano.

- Mislim da će raspust početi ranije jer je sličan manevar dao dobre rezultate u novembru. To je očigledno - rekao je Jakovljević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Jakovljević se osvrnuo na mogućnost da kovid propusnice ubuduće važe od 18 sati i naglasio da nije za restriktivne mere.

- Mislim da su postojeće mere već dale određene rezultate - naglasio je.

Dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Vladimir Jakovljević očekuje da će pandemija biti stavljen pod kontrolu do proleća, ali naglašava da se virus korona do sada ponašao mimo svih očekivanja.

Dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu navodi da nije isključena mogućnost da se ljudi zaraze koronom preko životinja.

- Teoretski je moguće jer su neke varijante korone prusutne u životinjskom svetu. Pandemija je zvanično počela od čorbe slepog miša u Kini. Da li živina može da bude rezervoar korone je pitanje za nekog veterinara. Definitivno je nastala histerija, delom je naravno opravdana, a dovela je i do toga da se prave šale i da pas nosi masku u super marketu - navodi Jakovljević.

Pandemija bi prema njegovim rečima mogla uskoro da bude totalno obuzdana.

- Nadam se da ćemo ga staviti pod kontrolu i da ćemo već na proleće imati samo sporadične slučajeve. Pandemija je prema iskustvima iz prošlosti trebalo da traje dve godine i nadam se da će sredinom proleća biti kraj - rekao je Jakovljević.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.