OBRENOVAČKA "LASTOVIČKA" MOŽE DA POLETI! (FOTO)
Železnica, Foto: Gradska opština Obrenovac

IZGRADNJA ŽELEZNICE

OBRENOVAČKA "LASTOVIČKA" MOŽE DA POLETI! (FOTO)

Čist vazduh dolazi iz dalekog Sočija gde su dva predsednika sklopila važan sporazum, koji će zajedno sa metroom dati mogućnost da se Beograđani voze ekološkim, čistim i prihvatljivim prevozom

Objavljeno:

Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina u Sočiju sklopljen je dogovor da ruske firme, koje inače rade rekonstrukciju železničke infrastrukture dobiju posao izgradnje beogradske gradske i prigradske železnice.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izjavio da će sporazum o izgradnji prigradske železnice, koji je potpisan u Sočiju između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina doprineti da vazduh na teritoriji opštine Obrenovac bude mnogo zdraviji i čistiji.

Čist vazduh dolazi iz dalekog Sočija gde su dva predsednika sklopila važan sporazum, koji će zajedno sa metroom dati mogućnost da se Beograđani voze ekološkim, čistim i prihvatljivim prevozom.

Čučković je naglasio su vozila javnog saobraćaja pored individualnih ložišta jedni od najvećih zagađivača životne sredine.

Stanica
foto: Gradska opština Obrenovac

Javni saobraćaj može da bude zamenjen sa nekim kompozicijama koje će u kratkom vremenskom periodu sa početne stanice u Obrenovcu voziti studente, radnike kao i naše najstarije prema Beogradu, tačnije preko mosta na Savi i Kolubari.

Pruga Obrenovac, Nacionalni stadion, Aerodrom, Surčin, Novi Beograd i Glavna autobuska stanica omogućiće Obrenovčanima da se lako konektuju na ostale metro linije Beograda. To omogućava ljudima da lakše stignu do radnog mesta, zdravstvenih ustanova kao i studentima do fakulteta.

"Može se reći da je to najvažniji segment, pored Treće magistrale projekta odsumporavanja, koji će omogućiti trajnu zaštitu vazduha u budućnost", dodao je Čučković i objasnio moskovsko rešenje javnog saobraćaja.

Stanica
foto: Gradska opština Obrenovac

"Moskva je izgradila takav sistem i trajno se rešila velikog broja automobila i autobusa u centru. Vozovi koje rusi popularno zovu ''Lastovička'' su spojili sve prigradske delove Moskve sa centrom grada. Obrenovačka ''Lastovička'' može da poleti", zaključio je Čučković.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta gradske opštine Obrenovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

1 / 3 Foto: Gradska opština Obrenovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.