Ružić: Ministarstvo prosvete doniralo školama 7.000 računara i 480 štampača, značajna podrška u daljem obrazovanju
Branko Ružić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

unapređenje procesa nastave

Ružić: Ministarstvo prosvete doniralo školama 7.000 računara i 480 štampača, značajna podrška u daljem obrazovanju

Prema njegovim rečima, iako se danas odvija neposredna nastava u svim osnovnim i srednjim školama, ta oprema služi za dalje usavršavanje nastavnika, podršku učenicima i digitalizaciju nastavnih procesa

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doniralo je 7.000 računara i 480 štampača osnovnim i srednjim školama širom Srbije kako bi se unapredio proces nastave, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju, resorni ministar Branko Ružić rekao je da će ta podrška biti značajna u obavljanju redovnih aktivnosti, ali i u daljem obrazovanju o digitalnoj pismenosti kako nastavnika, tako i učenika.

"Pandemija virusa kovid-19 nam je pokazala koliko je sve što smo uradili na polju digitalizacije pre pandemije bilo važno da brzo reagujemo i da obezbedimo usluge na svim nivoima našim gradjanima, pa tako i u oblasti obrazovanja. Onlajn nastava zamenila je redovnu, ali učenici i studenti nisu bili uskraćeni za potrebno znanje", kazao je Ružić.

Prema njegovim rečima, iako se danas odvija neposredna nastava u svim osnovnim i srednjim školama, ta oprema služi za dalje usavršavanje nastavnika, podršku učenicima i digitalizaciju nastavnih procesa.

"Početkom oktobra anketirali smo škole o njihovim potrebama i iako ovom opremom ne rešavamo sve zahteve, važno je da tu podršku školama činimo kontinuirano i neprestano", rekao je Ružić i dodao da će u 2022. godini biti dodeljeno oko 20.000 računara.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.