NAJVIŠE TRAŽE SUVE ŠLJIVE, BADEME, ŽITARICE: Iz ZDRAVE HRANE su nam otkrili da li su PAZARI DEBLJI za vreme POSTA
Zdrava hrana, Foto: Espreso

BOŽIĆNI POST

NAJVIŠE TRAŽE SUVE ŠLJIVE, BADEME, ŽITARICE: Iz ZDRAVE HRANE su nam otkrili da li su PAZARI DEBLJI za vreme POSTA

I posna trpeza može biti raznovrsna, kada neko ume!

Objavljeno:

Pravoslavni vernici juče su započeli Božićni post, koji će trajati tačno 40 dana, i kojim se pripremaju za najrodosniji hrišćanski praznik, rođene Isusa Hrista - Božić.

Kako pravila nalažu, tokom posta nije dozvoljeno jesti meso, mlečne proizvode i jaja, ali uzdržanje od hrane samo je, ipak, sporedna stvar.

Post je duhovno pročišćenje, priprema za svetu tajnu pričešća, savladavanje iskušenja i stremljenje ka čistoti duha i tela.

Ekipa portala Espreso obišla je radnju zdrave hrane kako bi proverili da li je navala veća od kako je počeo Božićni post i za šta se to građani najčešće opredeljuju, za Espreso govorio je Vedran Minić.

Zdrava hrana, Post
foto: Espreso

- Ljudi nas češće posećuju sada, a najviše kupuju uglavnom suvo voće, kikiriki, bademe, žitarice, sojine paštete, posne sireve i posne kekseve naravno. Veća gužva je od juče, mada oni koji su u ozbiljnom postu oni su krenuli u nabavku par dana ranije da bi izbegli gužvu. - ispričao nam je Vedran.

Radnica zdrave hrane nam je otkrila kako su pazari veći kada se približi Božićni post.

- Uglavnom kupuju žele kocke, suve šljive, sojino mleko, urme, i drugo kandirano voće. Takođe uzimaju posne kobasice, Sejtan, i tofu sir. Imamo mnogo veće pazare kada dođe post i logično, mnogo više mušterija, priča ona za Espresdo.

Pogledajte neke od najtraženijih proizvoda:

1 / 8 Foto: Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.