ZIMSKI RASPUST POČINJE RANIJE? Đacima ovo neće biti dobre vesti, očekuje ih neprijatno iznanađenje nakon toga
Škola, Foto: Profimedia

škole

ZIMSKI RASPUST POČINJE RANIJE? Đacima ovo neće biti dobre vesti, očekuje ih neprijatno iznanađenje nakon toga

Pretpostavljam da sve što bude prešlo preko tih nedelju dana će morati da se nadoknađuje bilo subotom ili sa više časova dnevno - kaže Jankovićeva

Objavljeno:

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) kaže da je trenutna situacija što se korone u školama tiče vrlo dobra, ali je, kako navodi, za očekivati da će za mesec dana doći do pogoršanja i da će zimski raspust početi nešto ranije.

- Ove nedelje je u školama kao da nema korone - svi idu u školu i časovi su 45 minuta, ali to sigurno neće dugo trajati i za očekivati je da raspust bude nešto ranije, oko katoličkog Božića. Međutim, mi smo već jesenji raspust produžili za tri dana i ti dani moraju da se nadoknade - kaže za "Kurir".

- Školsku godinu možemo produžiti najviše nedelju dana zato što u suprotnom nećemo imati dovoljno vremena da sprovedemo sve potrebne procedure u vezi sa malom maturom, matrurskim ispitima i prijemnim ispitima. Tako da, pretpostavljam da sve što bude prešlo preko tih nedelju dana će morati da se nadoknađuje bilo subotom ili sa više časova dnevno - kaže Jankovićeva i dodaje da očekuje da će plan nadoknade časova biti, uz saglasnost ministarstva, prepušten školama.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.