HUMANA ŽENA IZ AUSTRIJE HOĆE DA POMOGNE MALOJ STANI, OVO JOJ JE POSLEDNJA ŠANSA! Ako skupimo PARE, ide na OPERACIJU
Mala Stana

mora da operiše kolena

HUMANA ŽENA IZ AUSTRIJE HOĆE DA POMOGNE MALOJ STANI, OVO JOJ JE POSLEDNJA ŠANSA! Ako skupimo PARE, ide na OPERACIJU

- Ove komplikovane operacije i njen oporavak tamo koji uključuje 6 nedelja rehabilitacije, koštaju 3.000 eura

Objavljeno:

Malena Stana došla je na svet u oktobru, živahna i mila. Makar je na prvi pogled tako izgledalo. Dok leži, ona je kao bilo koje drugo magare.

Ali u trenutku kada se pridigne, vidimo njeno maleno telo, povijeno, zgrčenih nogu, kako daje sve od sebe da hoda, da trči, da se igra kao i sva ostala malena bića.

Ali noge ostaju zgrčene, telo sputano, i ona ubrzo ponovo leže. Jedino što može je da svojim velikim očima posmatra svet koji joj je za sada nedostižan.

Malena beba magare je većinu dana ležala ili pokušavala da prati majku sve dok se ne umori i ponovo klone. Kada bi počela kiša, Stanu su na rukama nosili u zaklon, jer sama nije mogla da se skloni. Noću bi je takođe na rukama unosili u štalu. I tako sve dok njen vlasnik nije čuo za azil i pozvao nas u pomoć. Na ruke smo je i mi prigrlili i prihvatili u azil. Prvi korak je da nam dođe veterinar sa rentgenom, da uradi sve potrebne preglede kako bi znali šta nam je činiti dalje – koji tretmani, lekovi, operativni zahvati, pomagala ili ko zna šta drugo, će biti potrebno za malenu, rekli su ranije iz Azila za konje "Staro brdo".

Sada su se ponovo oglasili, sa ne tako dobrim vestima.

- Dragi prijatelji, dok vam ovo pišemo, započeli smo veliku trku sa vremenom.

Kao što znate, Stani već neko vreme radimo vežbe istezanja. Međutim, kako vreme prolazi, pokazalo se da to ne daje dovoljno dobre rezultate kako smo se nadali. Počeli smo zaista da strahujemo da nećemo uspeti. Da će biti prekasno. Da sve ide presporo.

Ali onda se pojavila svetlost na kraju tunela. Prijateljica iz Austrije, koja već dugo unazad pomaže azil kada i koliko može, kontaktirala je veterinarsku kliniku u Beču (Vetmed clinic Vienna) koja je specijalizovana za ortopediju konja i magaraca, i konsultovala se sa njima oko Staninog slučaja. Oni su, nakon uvida u rendgenske snimke i nakon prepiske sa našim veterinarom, spremni da malenoj Stani operišu oba kolena!

Ovaj invazivni zahvat je njoj sada jedina šansa da se oporavi, svi drugi načini su preveliki rizik i gubitak dragocenog vremena. Ali prema njihovim procenama, ona ima još par nedelja do trenutka kada će postati prekasno i za operaciju i zato je početak decembra krajnji rok kada ona mora biti na operacionom stolu!

Problem koji nam sada stoji na putu, osim vremena koje otkucava prebrzo, jeste veliki finansijski trošak. Ove komplikovane operacije i njen oporavak tamo koji uključuje 6 nedelja rehabilitacije, koštaju 3.000 eura. Ovo je cena sa popustom koju su nam dali kao azilu.

Stana

Ipak, nadu da ćemo uspeti da prikupimo ovu ogromnu sumu daje nam i prijateljska organizacija koja je takođe počela sa prikupljanjem novca za Staninu operaciju i verujemo da ćemo udruženim snagama, svi zajedno, uspeti da malenu bebu magare pošaljemo na kliniku!

Osim ove sume, biće potrebno do 500 evra za troškove pripreme za put (vakcinacija, čipovanje, testiranje, pasoš, papiri za transport...) i za sam transport. Od novca koji ste slali za pomoć Stani ostalo nam je da pokrijemo deo ovih troškova. Već smo obavili čipovanje i poslali krv na analizu. Sutra (ponedeljak) preduzimamo dalje korake, da birokratske poslove što pre završimo i sve pripremimo, nadajući se najboljem.

Stana

Ovu trku sa vremenom ne smemo da izgubimo. Bez vas i vaše pomoći ona neće otići. Ako imate mogućnosti da pomognete sa makar 100 dinara, Stana će dobiti šansu. Ukoliko svi makar malo uložimo, makar u vrednosti jedne kafe u kafiću, jedan život će dobiti šansu da se ne ugasi.

Malena Stana ima samo nas. Ali nas je puno. I svaki dinar koji za nju odvojite, života je vredan. Nova godina i vreme darivanja su možda još daleko, ali trenutak da darujete ovako vredan poklon je ovaj sada.

Hvala vam za svaku paricu koju za nju odvojite. Za svaku pomoć koju joj pružite.

Za Stanu.

***

Primalac: Udruženje Staro brdo, Lapovo

Br. računa: 150-25986-71

PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com

Patreon: patreon.com/oldhill

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.