Sremska Mitrovica: 6500 DOMAĆINSTAVA I PRIVREDNIKA KORISTI GAS - prioritet korišćeneje zelenih izvora energije
Gas, Foto: Sremska Mitrovica živi

SAOPŠTENJE

Sremska Mitrovica: 6500 DOMAĆINSTAVA I PRIVREDNIKA KORISTI GAS - prioritet korišćeneje zelenih izvora energije

U JP “Srem-gas” ističu da imaju 6500 korisnika, što domaćinstava, što industrije

Objavljeno:

Javno preduzeće za distrubuciju prirodnog gasa “Srem-gas” iz Sremske Mitrovice posluje od 1998. godine, od kada kontinuirano grana gasnu mrežu po teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Osim njih svoju mrežu ovde ima i JP “Srbijagas”, te se proces gasifikacije na zadovoljstvo građana i predstavnika lokalne samourpave uskoro završava.

“Prirodni gas je vitalna komponenta svetske energetike, kao najsigurnije, najčistije i najkorisnije fosilno gorivo ima i sve veću upotrebu. Kao javno preduzeće čiji je osnivač Grad, ali sa tržišnim oblikom poslvoanja, kontinuirano radimo na poboljšanju kvaliteta naših usluga, kao i na povećanju broja korisnika, čime povećavamo iskorišćenost distributivne gasne mreže i nivo snabdevanja prirodnim gasom u Sremskoj Mitrovici”, kaže Danica Nedić, direktorka JP “Srem-gas”.

U JP “Srem-gas” ističu da imaju 6500 korisnika, što domaćinstava, što industrije, što je veoma visok broj, budući da u Sremskoj Mitrovici ima oko 15 hiljada domaćinstava. Ističu da je na oporavak privrede u gradu u značajnoj meri uticalo što su sve industrijske zone imale gasnu mrežu, što je opredelilo investitore da Sremsku Mitrovicu izaberu kao lokaciju za svoju investiciju.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

“Zaštita okoline je jedan od osnovnih principa poslovanja JP “Srem-gas” a inače jedan od osnovnih izazova današnjice je kako pronaći način ostvarivanja održivog razvoja, odnosno kako zadovoljiti sve veću potrebu za energijom, a pri tom smanjiti nivo zagađenja okoline na minimum. Moto naše poslovne politike je čista energija, zdrava okolina i zadovoljni korisnici”, dodaje Danica Nedić za Sremska Mitrovica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.