KORONA NEMILOSRDNA U MORAVIČKOM OKRUGU! Od virusa preminule 2 žene iz Ivanjice, u bolnici zbrinuta PORODILJA
Hitna pomoć, Foto: RINA

VAKCINIŠITE SE

KORONA NEMILOSRDNA U MORAVIČKOM OKRUGU! Od virusa preminule 2 žene iz Ivanjice, u bolnici zbrinuta PORODILJA

Hospitalizovana su 2 kovid pozitivna deteta na pedijatriji, jedna pozitivna porodilja na ginekologiji i dve povrede na hirurgiji u izolaciji

Objavljeno:

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid, hospitalizovan je 101 pacijent. U respiratornom centru smešteno je 12 pacijenata, jedan pacijent je priključen na mehaničku ventilaciju.

U protekla 24 časa bio je prijem 6 pacijenata, otpust 11 pacijenata i 1 transport za Kragujevac. Hospitalizovana su 2 kovid pozitivna deteta na pedijatriji, jedna pozitivna porodilja na ginekologiji i dve povrede na hirurgiji u izolaciji.

U protekla 24 časa na odeljenjima čačanske bolnice preminule su dve osobe ženskog pola, S.S. (1965) iz Ivanjice (pozitivna) i P.Z. (1940) iz Ivanjice (pozitivna).

Od 269 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 67, iz Gornjeg Milanovca od 83 uzorka pozitivnih je 25, iz Lučana od 34 uzorka pozitivnih je 10 i iz Ivanjice od 50 uzoraka pozitivnih je 13. Ukupno 115 pozitivnih od 436 uzoraka.

U toku jučeranjeg dana vakcinisano je 591 lice, od toga 50 lica primilo je prvu dozu, 72 lica je revakcinisano, a 469 lica primilo je treću dozu vakcine.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 96 pregleda, od čega je 38 prvih pregleda.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.