SAORAĆAJ JE UMERENOG INTENZITETA: Oglasio se AMSS i o stanju na GRANICAMA
Saobraćaj, Foto: RINA

SAOBRAĆAJ

SAORAĆAJ JE UMERENOG INTENZITETA: Oglasio se AMSS i o stanju na GRANICAMA

Tako će od 19. do 20. novembra u periodu od 7 do 17 časova na snazi će biti obustava saobraćaja na delu državnog puta između Kamenice i Šošanice, a alternativni putni pravac je preko Vrnjačke banje

Objavljeno: 18:24h

Saobraćaj je umerenog intenziteta i nema vanrednih zastoja i prekida, navodi Automotosavez Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima, u kojem najavljuje izmene u režimu saobraćaja zbog radova.

Tako će od 19. do 20. novembra u periodu od 7 do 17 časova na snazi će biti obustava saobraćaja na delu državnog puta između Kamenice i Šošanice, a alternativni putni pravac je preko Vrnjačke banje.

Do 22. decembra u periodu od 7.30 do 16.30 časova na deonici Selište - Zaječar kod tunela Strmen produžava se izmena režima saobraćaja zbog radova na popravci i održavanju osvetljenja u tunelu. Saobraćaj će se u tom periodu odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje, regulisano privremenom saobraćajnom signalizacijom i uz moguću kratkotrajnu obustavu saobraćaja od 15 do 20 minuta.

U toku su radovi na sanaciji otcepljenja kolovoza na državnom putu u delu Arilje - Prilike kod mesta Klisura. Radovi se izvode u periodu od 7 do 15 časova i u tom intervalu saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Nakon 15 časova saobraćaj se odvija normalno.

Do 15. decembra u periodu od 8 do 15 časova izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza na deonici Kučevo-Majdanpek, na samom izlazu iz Kučeva. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od danas od 14 časova izmenjen je režim saobraćaja na autoputu Miloš Veliki, na deonici petlja Takovo - petlja Preljina u tunelu Brđani, a zbog radova na rekonstrukciji betonske kolovozne konstrukcije u levoj tunelskoj cevi. Desna tunelska cev biće otvorena za saobraćaj. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno, i to: vozna saobraćajna traka - pravac petlja Takovo - petlja Preljina - preticajna saobraćajna traka - pravac petlja Preljina - petlja Takovo.

Leva tunelska cev tunela Brđani biće zatvorena za saobraćaj. Saobraćaj će biti preusmeren na desnu tunelsku cev i odvijaće se dvosmerno. Planirani završetak radova je 15. decembar ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Sutra će se ukoliko vremenski uslovi dozvole u periodu od 7 do 16 časova izvoditi radovi na redovnom održavanju na mašinskom presvlačenju kolovoza na deonici devijacija Maradik - čeona naplatna stanica Stara Pazova (desna strana), u smeru ka Beogradu. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna i vozna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom.

Od 17. 11. 2021. biće izmenenjen režim saobraćaja na auto-putu u zoni petlje Orlovača iz pravca Niša ka Novom Sadu i Beogradu, a zbog radova na asfaltiranju spoja Mosta 13 i prilaza petlji Orlovača, kao i samog Mosta 13. Saobraćaj u zoni radova posle Mosta 13 preusmeravaće se do posle petlje Orlovača, a zatim 150 m nakon prolaska petlje Orlovača uključivaće se na novoizgrađenu deonicu autoputa ka Novom Sadu. Prilikom izvođenja radova biće zatvoreno skretanje ka Petlovom Brdu, kao i skretanje za Čačak sa auto-puta iz pravca Niša. Planirano je da radovi budu završeni za sedam dana.

Prema informacijama Uprave granične Policije na putničkim terminalima vozila se ne zadržavaju, dok na teretnim terminalima vozila čekaju i to na Horgošu 60 minuta, na Gradini 240, na Batrovcima 120 i na prelazu Šid 300 minuta.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.