SOKAK STRAVE I UŽASA VODI DO POSLEDNJE KUĆE U SELU: Rupe, blato i klimave drvene bandere iz prošlog veka (FOTO)
Rupe, blato i klimave drvene bandere iz prošlog veka, Foto: RINA

SABLASNO

SOKAK STRAVE I UŽASA VODI DO POSLEDNJE KUĆE U SELU: Rupe, blato i klimave drvene bandere iz prošlog veka (FOTO)

Dužina ovog puta je oko jednog kilometra a isto toliko je i potrebno do izlaska na prvi asfaltni put u selu

Objavljeno:

U zaseoku Varagići u Donjoj Trnavi u opštini Topola kao da je vreme stalo. Prema rečima ovdašnjih meštana problema je mnogo a rešenja nigde. Naime, sokak koji vodi do četiri kuće u ovom delu sela je ispunjen rupama punim vode, a pored takvog puta nalaze se drvene bandere i motke koje pridržavaju žice od struje da ne padnu.

Donja Trnava
foto: RINA

„Kolima ne može lako da se prođe, rupe, blato a kada dođe zima i da ne pričam koji je problem. Stare drvene bandere podupirane motkama da ne bi popadale, čim dune jači vetar strahujemo da ne dođe do spoja žica i pada bandera. Iako ovde ima malo kuća, ovaj put koriste mnogi jer spaja zaseok Milenići i školu, ko ide preko. Mi koji ovde živimo prinuđeni smo da idemo tim putem jer drugi nemamo, tako da možete misliti kako nam je svaki dan kada gazimo ovo blato“, priča za RINU, meštanka iz ovog zaseoka u Donjoj Trnavi.

Dužina ovog puta je oko jednog kilometra a isto toliko je i potrebno do izlaska na prvi asfaltni put u selu. Kako kažu u zaseoku Varagići, zadnji put su teške mašine bile kod njih pre osam godina kada je nasipan kamen.

Donja Trnava
foto: RINA

"Mislili smo da će u ovom selu doći bolji dani za život i zbog toga smo i ostali, ipak ostaje samo nada koja izgleda umire poslednja. Nastavićemo da gazimo blatnjave sokake i rupe na putu do svojih domovima, jer problemi pojedinaca u zabačenim selima nikoga ne zanimaju ili se bar prave da ne čuju", zaključila je meštanka ovog sela.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.