NI KAŠIKA IM NIJE OSTALA, JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU IZ POŽARA: Milići već mesecima žive u Sigurnoj kući (FOTO)
Predrag Milić, Foto: RINA

MUKA

NI KAŠIKA IM NIJE OSTALA, JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU IZ POŽARA: Milići već mesecima žive u Sigurnoj kući (FOTO)

On svoj dinar zarađuje u nadnici i teško je ostaviti bilo šta sa strane za adaptaciju kuće

Objavljeno:

Teška sudbina zadesila je porodicu Milić iz čačanksog sela Trbušani ovog proleća, kada je u požaru njihov dom izgoreo do temelja. Nije im kako kažu, ostala ni kašika, a ukućani su već mesecima smešteni u Sigurnoj kući. Ipak, ne kukaju i ne žale se, zadovoljni samo što su iz plamena svi izvukli živu glavu.

"Ćerka je brzo reagovala i sve ukućane izvukla iz kuće, inače bi svi unutra završili. Supruga i deca mogli su da mi izgore. Teška muka nas je snašla, ostali smo bez igde ičega. Srce vam se cepa kad gledate kako vatra guta sve što ste teškom mukom godinama sticali", izjavio je glava porodice Predrag Milić koji ima dve kćerke, sina i šestoro unučadi.

Predrag Milić
foto: RINA

On svoj dinar zarađuje u nadnici i teško je ostaviti bilo šta sa strane za adaptaciju kuće. Ipak, ove skromne ljude ipak je pogledala sreća i zahvaljujući dobrim ljudima počela je gradnja novog doma za ovu namučenu porodicu.

"Na inicijativu gradonačelnika Čačka, započela je gradnja. Našoj sreći zaista nema kraja, jer smo se plašili kako ćemo izdržati sve ovo što nas je snašlo. Ovo je nakon rođenja dece, najvažniji dan u mom životu. Vraćena mi je vera u ljude, jer sam svestan da sam nikad ne bih mogao ponovo da napravim kuću", kaže Predrag.

Predrag Milić
foto: RINA

Grad Čačak je opredelio oko 750 hiljada dinara za materijal i za radove koji se trenutno izvode, dok je blokove doniralo preduzeće iz Novog Pazara na čelu sa direktorom Enesom Zahirovićem.

Ukoliko vreme posluži i obezbede se sredstva za krovnu konstrukciju i crep može se dogoditi da Milići već ove zime uđu u novi dom i isele se iz Sigurne kuće pre prvog snega.

Predrag Milić
foto: RINA

Ono što još nedostaje od građevinskog materijala su prozori, vrata, krovna konstrukcija i crep, a važno je obezbediti i izolaciju.

Uključenje svih humanih ljudi koji imaju mogućnosti da pomognu ovoj porodici i doniraju nedostajući građevinski materijal je dobrodošlo.

1 / 1 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.