NE ODUSTAJU! Migranti prave haos na granici sa Hrvatskom!
Foto: Fonet

preko barikada

NE ODUSTAJU! Migranti prave haos na granici sa Hrvatskom!

Oko 130 migranata, koji su proveli celu noć na otvorenom pored puta, oko 200 metara od graničnog prelaza Šid-Tovarnik, pokušali su danas da probiju barikadu koju je postavila policija i pređu granicu ali u tome nisu uspeli
Objavljeno: 15:41h

Hrvatski policajci su raspoređeni duž njiva i verovatno će ih oni sprečiti da uđu u Hrvatsku, javila je TV N1.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Migranti, poreklom iz Pakistana i Avganistana, odbili su smeštaj u centrima za azil protestujući što im nije dozvoljeno da legalno, preko Hrvatske, nastave put do država Zapadne Evrope.

Noć je prošla bez incidenata, uz prisustvo jakih policijskih snaga sa hrvatske strane graničnog prelaza, rekli su u Komesarijatu za izbeglice i migracije.

"Mi smo izbeglice. Dolazimo iz Pakistana i Avganistana. Nije zvanično, ali rat je tamo, gledate li vesti? Zato i bežimo. Protestovali smo pešačenjem, sada ćemo i sedenjem oko granice", rekao je u nedelju jedan od migranata, Husein iz Pakistana.

Migranti, njih stotinak, vracheni su iz medjuzone izmedju Srbije i Hrvatske i sada se nalaze na 250, 300 metara od granice, rekao je Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice.

Kako je naveo, migrantima se i dalje nudi smeštaj u centrima, ali oni to odbijaju.

Grupa od oko 150 migranata krenula je u petak peške iz Beograda ka Hrvatskoj, kako bi put nastavili ka nekoj od zemalja Zapadne Evrope. Međutim, policija im nije dozvolila da prođu granični prelaz pa su migranti ostali da sede u blizini i da na taj način protestuju tražeći da se granice otvore.

Prema poslednjim informacijama, grupa migranata se koškala sa policijom, a ubrzo nakon toga krenuli su da se vraćaju u Srbiju, oko 20 srpskih policajaca ih vraća ka Šidu.

Grupa migranata se kreće ka železničkoj stanici gde će sačekati voz za Beograd, a policija je postavila ogradu.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.